Prajitura Carmen cu gem si nuca

Prajitura Carmen cu gem si nuca este o reteta de prajitura delicioasa. Poate fi facuta cu succes toamna, cand gasim nuci proaspete, dar si iarna, cand nu avem la dispozitie foarte multe fructe proaspete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Carmen cu gem si nuca

Ingrediente

  • INGREDIENTE:
  • 250 g faina; 3 oua; 230 g zahar; 200 g iaurt Danone natural; 100 ml ulei; 1 plic zahar vanilat; 1 lingurita plina praf copt; coaja de lamaie rasa; un praf sare; esenta vanilie; 50-100 g nuca; gem.

Mod de preparare

1. Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana devin pufoase si isi dubleaza volumul.

2. Se adauga iaurtul, esenta de vanilie si uleiul treptat mixand in continuare.

3. La urma se adauga faina.

4. Din aceasta compozitie oprim 1 lingura peste care punen 2-3 linguri de faina si formam o bila de aluat mai tare. 5. Turnam compozitia intr-o tava mica de 22/28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade.

6. Dupa cca. 20-25 min scoatem tava si ungem prajitura cu un strat de gem cu consistenta mai groasa.

7. Presaram cu nuca taiata mai mare si razuim pe razatoarea bila de aluat .

8. Bagam din nou tava inca 10-15 min.

9. Se vede cand e coapta ca e maronie pe margini si se desprinde de tava.


Prajitura Carmen cu gem si nuca nu se taie calda. Se lasa sa se raceasca bine in tava si apoi se taie usor fara sa apasam cu un cutit bine ascutit in patrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci