Placinta cipriota cu branza

Placinta cipriota cu branza este absolut delicioasa si merita sa o incercati. Este o reteta de placinta cu branza pe care o puteti pregati ca si aperitiv sau gustare.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Placinta cipriota cu branza

Ingrediente

  • 100 gr.cascaval
  • 100 gr. telemea (am pus feta in loc deci 200 gr.feta)
  • 100 gr. feta
  • 100. gr svaiter
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingurita busuioc
  • 200 gr. faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 3 linguri susan
  • sare
  • ulei pt uns tava
  • si gris pt tapetat tava.

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de galbenusuri...

2. Albusurile se bat cu putina sare pana se intepeneste pe tel...

3. Branzeturile se dau pe razatoare...

4. Apoi galbenusurile se freaca bine cu mixerul adaugand putin cate putin din ulei...

5. Se aduga in ploaie faina amestecata cu drojdia, apoi laptele cald...

6. Se amesteca vartos

7. Se adauga branzeturile si busoiocul...

8. Apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de sus in jos pana se inglobeaza...

9. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu gris...

10. Se presara deasupra susanul si se da la cuptor..

11. Se coace pt 45-50 min la foc mijlociu pana se aureste deasupra... Pofta buna!

Reteta de placinta cipriota cu branza a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro


Serviti placinta cu branza dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura Bucataras
Bucataras.RO

Prajitura Bucataras

Am pregatit aceasta prajitura pentru toata familia "Bucataras"! Pentru mine "Bucataras" inseamna foarte mult,m-am atasat de...

Prajitura Bucataras
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!