Clafoutis de cirese

Clafoutis de cirese este o prajitura deliciosa si eleganta, dar totodata si foarte rapida. O puteti face cu fructele dumneavoastra preferate dar va recomand sa le folositi pe cele de sezon: cirese, visine, capsuni.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Clafoutis de cirese

Ingrediente

  • 700 g cirese,
  • 30 g unt,
  • 60 g zahar tos pentru cirese
  • 4 oua, 270 ml lapte, 60 g zahar tos,
  • 100 g faina, 1 praf de sare, esenta vanilie

Mod de preparare

Clafoutis de cirese se prepara astfel:

laptele, ouale, zaharul, vanilia, praful de sare si faina se amesteca toate apoi se lasa sa se odihneasca pana se pregatesc ciresele.

Intr-o tava cu diametrul 30 cm se topeste untul, se adauga ciresele (fara samburi sau intregi) si se mai lasa cateva minute pana se inmoaie. Se adauga zaharul si se lasa pana se dizolva. Se toarna deasupra compozitia cu oua si se pune la cuptor 20 minute la 220 grade C.


Reteta Clafoutis de cirese a fost propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci