Passion cake

Amestecati faina, cu budinca, cacao si praful de copt. Adaugati ouale si zaharul si mixati, adaugati untul, apoi laptele. Compozitia obtinuta o puneti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Passion cake

Ingrediente

  • Blat:
  • 150g faina
  • 2 pliculete budinca de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 150g zahar
  • 4 oua
  • 200g unt
  • 4 linguri de lapte
  • Mousse de ciocolata cu zmeura:
  • 150g ciocolata alba cu picaturi de zmeura
  • 150g ciocolata de lapte
  • 200ml smantana lichida
  • 300g purè de zmeura
  • Mousse caramel:
  • 60 ml apa rece
  • 12g gelatina foi
  • 2 linguri brandy
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • 6 galbenusuri
  • 480 gr frisca
  • Glazura de ciocolata:
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 100ml smantana
  • Glazura de zmeura:
  • 300g zmeura
  • 200g zahar pudra
  • 10 g gelatina foi

Mod de preparare

Amestecati faina, cu budinca, cacao si praful de copt. Adaugati ouale si zaharul si mixati, adaugati untul, apoi laptele. Compozitia obtinuta o puneti in tava dinainte pregatita si puneti la cuptor la 180°C timp de 20 minute. Blatul odata copt scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca bine pe gratar dupa care il taiati in trei.

Mousse de cioco si zmeura:

3

Incalziti smantana intr-o craticioara si cand e fierbinte adaugati ciocolata alba cu picaturi de zmeura. Apoi adaugati si ciocolata cu lapte facuta bucati. Lasati sa se raceasca bine, introduceti la frigider. Cand glazura este rece mixati-o bine pana devine ca o crema apoi adaugati purè-ul de zmeura.

Mousse caramel:

3

Gelatina o inmuiati in putin apa (eu am folosit agar-agar). Zaharul se carameleaza. Cand ajunge la culoarea caramelului adaugati cu multa atentie 2 linguri de apa. Apoi varsati usor, in fir gelatina. Se amesteca pana devine un sirop dens, se indeparteaza de pe foc si se raceste putin. Intre timp se mixeaza ouale si se adauga putin cate putin siropul caramel. Separat se mixeaza frisca si se amesteca usor compozitiei de oua si caramel.

Asamblare tort:

3

In forma de tort pregatita cu folie transparenta se pune unul din blaturi. Se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu brandy. Se adauga mousse-ul de ciocolata si zmeura. Peste acest mousse se adauga zmeura(asa zice reteta) Eu am pus fructe de padure si capsuni, cam 250g. Urmeaza al doilea blat la fel insiropat ca si primul peste care se pune stratul de mousse caramel. Se termina asamblarea cu ultimul blat insiropat la randul sau se lasa la frigider peste noapte.


A doua zi se scoate pe gratar se imbraca in glazura de ciocolata. Se lasa sa se inchege prima glazura, apoi se adauga glazura de zmeura.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Bucataras.RO

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola