Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Jan 7 2010, 12:56 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Administratori Postari: 745 Inregistrat pe: 31-July 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 44,487 |
PERE IN LAVA DE CIOCOLATA A doua reteta este o prajitura de sarbatoare, o prajitura pe care as face-o cadou LaureiLaurentiu daca nu ar fi asa departe de mine.. PERE IN LAVA DE CIOCOLATA INGREDIENTE BLAT: 50 ml vin rosu sec 400 gr frisca lichida 200 gr zahar tos 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie 5 oua 375 gr faina 50 gr cacao 1 plic praf de copt INGREDIENTE UMPLUTUTA SI GLAZURA 7 pere mijlocii sucul de la o lamaie 14 caise uscate/prune uscate 75 gr nuci tocate 3 lg miere miezul de la un baton vanilie/extract de vanilie(asta am pus eu) 1 lg coaja rasa de portocala MOD DE PREPARARE: 1.Se bate frisca impreuna cu zaharul tos,coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale,urmate de faina amestecata cu praf de copt si cacao. Ultimul se inglobeaza vinul. 2.Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara (35x24cm) cu margine inalta. Se aseaza aluatul in tava si se niveleaza. 3.Se decojesc perele,dar nu se indeparteaza coditele.Se aseaza imediat in apa rece cu suc de lamaie. Se curata de cotoare de jos,cu ajutorul unui instrument de portionat inghetata sau cu ce aveti la indemana . Se lasa sa se scurga si se umple fiecare para cu cate o caisa uscata. Se infing perele in aluat si se presara miez de nuca. Se coace 70 min la foc potrivit,eventual dupa 60 min se acopera cu folie de aluminiu ca sa nu se arda. Se lasa sa se raceasca in tava. -------------------- |
|
|
|
Jan 7 2010, 12:58 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Administratori Postari: 745 Inregistrat pe: 31-July 08 De la: Oradea Membrul Nr.: 44,487 |
Se da in fiert mierea cu extractul de vanilie si coaja rasa de portocala.Se unge parajitura cu acest amestec,se taie bucati si se serveste. LA MULTI ANI LAURA LAURENTIU! -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Nov 29 2010, 03:36 PM
Trimis la
|
|||
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,909 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
Iti multumesc din suflet. -------------------- |
||
|
|
|||
Dec 1 2010, 11:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 646 Inregistrat pe: 8-June 09 De la: Bacau Membrul Nr.: 52,033 |
Cristina draga, cred ca gestul tau de a-mi dedica o prajitura ramane unul dintre cele mai frumoase omagii pe care le-am primit vreodata. Am pregatit si eu prajitura, eu am facut-o rotunda: Iti multumesc din suflet. Ma bucur tare mult ca ca a fost apreciata... Arata tare bine in forma rotunda sa va fie de bine.. -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|