Prajitura cu fistic este un dulce care se face rapid, este delicios si se consuma la fel de repede. Aceasta reteta de prajitura este foarte aspectuoasa, potrivita pentru orice sarbatoare.
Mod de preparare foi:
Se amesteca toate ingredientele in ordinea data si se framanta un aluat nelipicios si elastic.
Se taie in 4 parti egale.
Masuram dosul unei tavi,dupa care decupam 4 bucati de hartie de copt pe care intindem aluatul. Coacem pe rand foile cca8 min.
Mod de preparare crema:
Laptele cu un cubulet de unt si esenta de vanilie se pune la incalzit.
Adaugam amidonul. Laptele incalzit se adauga in fir subtire peste compozitia de galbenusuri. Amestecul se transfera in craticioara
Galbenusurile le amestecam cu zaharul.Peste amestec adaugam 3 lg din lapte. se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.
Fisticul se macina fin.
Se adauga la budinca fierbinte.
Se amesteca bine si se adauga esenta de fistic si 1 vf de scobitoare de colorant verde.
Untul se amesteca cu zaharul pudra pana ajunge la o consistenta spumoasa.
Se adauga amestecul cu fistic lingura cu lingura amestecand energic ,dar cu grija.
Montam prajitura astfel:foaie-crema,foaie-crema,foaie-crema,foaie.
Mod de preparare glazura:
Ciocolata se rupe bucatele si se pune pe baie de abur cu frisca si colorantul pana se topeste.
Se pune peste prajitura si se lasa la rece 20 min inainte de portionare.
p.s:
prajitura se lasa la rece minim 12 ore inainte de a se taia.
Prajitura cu fistic se serveste rece, alaturi de o cafea aromata.
Reteta de prajitura cu fistic a fost propusa pe forumul Culinar.ro de raducristina.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita oparitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii