> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cascaval de casa
Andreea-Rodica
mesaj Mar 16 2011, 02:18 PM


Captain Cook


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 224
Inregistrat pe: 9-January 09
De la: Suceava
Membrul Nr.: 47,950



Am facut si eu cascaval dupa reteta Mirelei (am si mancat la cineva, si mi-a dat aceeasi reteta, circula reteta prin Bucovina). Eu am cautat la retete in imagini si nu e, poate ar fi fost util sa fie. rolleyes.gif

Am folosit 500 grame branza, 500 ml lapte, 75 g branza de oi 100 g unt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, sare.
Imagine Atasata

Am pus branza in laptele fierband, apoi la scurs.

Imagine Atasata
Imagine Atasata

Dupa ce s-a scurs bine-bine, am amestecat-o cu branza de oi, cu bicarbonatul si sare. Am amestecat bine sa nu ramana cocoloase.

Imagine Atasata

Am pus untul in ceaun la topit si apoi am adaugat amestecul de branzeturi. Amestecand mereu, se obtine o pasta omogena care se intinde.

Imagine Atasata
Imagine Atasata
Imagine Atasata

Am pus-o apoi intr-o caserola tapetata cu folie alimentara.

Imagine Atasata

Dupa ce s-a racit s-a taiat foarte bine si s-a mancat si mai bine. tongue.gif

Acest mesaj a fost editat de Andreea-Rodica: Mar 16 2011, 02:19 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andreea-Rodica
mesaj Mar 16 2011, 02:18 PM


Captain Cook


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 224
Inregistrat pe: 9-January 09
De la: Suceava
Membrul Nr.: 47,950



Imagine Atasata

Imagine Atasata


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Irenke
mesaj Mar 16 2011, 02:22 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,266
Inregistrat pe: 2-March 10
De la: Zalau
Membrul Nr.: 57,082



CITAT(Andreea-Rodica @ Mar 16 2011, 02:18 PM) *

Arata tare bine si ma bate gandul sa il fac si eu, dar intrebarea mea e , ce gust are, seaman cu gustul de cascaval?

Acest mesaj a fost editat de Irenke: Mar 16 2011, 02:28 PM


--------------------
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amellia
mesaj Mar 16 2011, 02:29 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 356
Inregistrat pe: 29-June 09
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 52,449




Si eu si eu si eu vreauuuuuuuuuuu.. daca seamana la gust cu cascavalul .
Andreea poti sa ne zici ce cantitate de cascaval ti a iesit ?Am niste brinza de oaie f f f f sarata si ma gindesc ca asa o " reciclez "
Mersi :)


--------------------
Ziua de ieri a trecut. Ziua de mâine nu a sosit încă. Nu avem la dispoziţie decât ziua de azi. Hai să începem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amellia
mesaj Mar 16 2011, 02:57 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 356
Inregistrat pe: 29-June 09
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 52,449



Arr si inca o intrebare daca se poate "Am pus branza in laptele fierband, apoi la scurs." Cam cat ti brinza de vaci in lapte ?

Multumesc mult .


--------------------
Ziua de ieri a trecut. Ziua de mâine nu a sosit încă. Nu avem la dispoziţie decât ziua de azi. Hai să începem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andreea-Rodica
mesaj Mar 16 2011, 03:24 PM


Captain Cook


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 224
Inregistrat pe: 9-January 09
De la: Suceava
Membrul Nr.: 47,950



Imi pare rau ca nu am fost mai explicita:

Am pus 500 grame branza in 500 ml lapte, cand laptele fierbea. Am amestecat pe foc, imediat se vede cum se aduna branza. Sa zic ca a stat pe foc 3-4 minute.
Dupa ce s-a scurs eu am mai adaugat 75 grame branza de oi; dar dupa gustul fiecaruia, cred ca merge si mai mult.
Eu am obtinut 498 grame cascaval. Si, da, seamana cu cascavalul din comert. Ba chiar e mai bun! Merge cu siguranta (prietena mea a facut) cu ierburi, cu boia sau cu nuca macinata.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mireloasa
mesaj Mar 16 2011, 03:26 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,397
Inregistrat pe: 24-November 06
De la: Bucovina
Membrul Nr.: 35,063



CITAT(amellia @ Mar 16 2011, 02:57 PM) *
Arr si inca o intrebare daca se poate "Am pus branza in laptele fierband, apoi la scurs." Cam cat ti brinza de vaci in lapte ?

Multumesc mult .


Pana se branzeste laptele, o sa vezi ca devine din opac translucent. Cu cat tii mai mult branza la fiert in lapte, cu atat rezultatul va fi mai tare, totusi eu opresc focul in momentul cand se taie branza.


--------------------
Don't drink and drive, smoke and fly!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
irene6
mesaj Mar 20 2011, 12:33 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 739
Inregistrat pe: 10-November 08
Membrul Nr.: 46,369



In loc de branza de oi se poate pune altceva?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
feliana
mesaj Mar 20 2011, 08:04 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 75
Inregistrat pe: 29-December 06
De la: moldoveanca de la cluj
Membrul Nr.: 35,743



Super reteta si foarte bine venita. Abia aştept să o încerc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Patrick968
mesaj Mar 20 2011, 09:20 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,336
Inregistrat pe: 27-August 07
Membrul Nr.: 38,672



Am facut cascavalul de casa al Mirelei, nu mi-a iesit chiar bine ... se mai vad bucatele de branza prin el, are un gust super, data viitoare voi mai pune putina sare dupa gustul meu.

[attachment=329707:P1070486.JPG]

[attachment=329708:P1070487.JPG]

Multumesc pt. reteta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andreea-Rodica
mesaj Mar 20 2011, 11:05 AM


Captain Cook


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 224
Inregistrat pe: 9-January 09
De la: Suceava
Membrul Nr.: 47,950



CITAT(irene6 @ Mar 20 2011, 12:33 AM) *
In loc de branza de oi se poate pune altceva?


Banuiesc ca te poti lipsi de branza de oi, e doar pentru gust.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edi
mesaj Mar 20 2011, 04:11 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,813
Inregistrat pe: 28-July 07
De la: or.Chisinau,Republica Moldova
Membrul Nr.: 38,394



QUOTE(Patrick968 @ Mar 20 2011, 09:20 AM) *
Am facut cascavalul de casa al Mirelei, nu mi-a iesit chiar bine ... se mai vad bucatele de branza prin el, are un gust super, data viitoare voi mai pune putina sare dupa gustul meu.


Multumesc pt. reteta.


Ca sa nu fie bucatele de brinza prin cascavalul , se da prin sita brinza inainte de a o pune in ceaun- se face mai omogena.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mireloasa
mesaj Mar 20 2011, 04:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,397
Inregistrat pe: 24-November 06
De la: Bucovina
Membrul Nr.: 35,063



Mi-ai luat vorba din gura, Edi, asta voiam sa spun si eu!

Patrick, cascavalul va fi din ce in ce mai bun, pe masura ce-l faci, fara gluma! Cum spune BD, eu bag la final pasatorul batz ca sa fie fin, sau, daca nu ai, incearca sa maruntesti mai bine branza oparita inainte de a o pune cu unt si sa-l tii mai mult pe foc in ultima faza, pana nu se mai vad bobitele de branza.


--------------------
Don't drink and drive, smoke and fly!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Patrick968
mesaj Mar 20 2011, 04:16 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,336
Inregistrat pe: 27-August 07
Membrul Nr.: 38,672



Pasator batz nu am dar branza am pasat-o la robot. Banuiesc ca nu s-a omogenizat bine cat am tinut-o pe foc. Data viitoare o sa fac cum m-ati invatat, oricum gustul este divin.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lisa_magic
mesaj Mar 20 2011, 06:41 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 510
Inregistrat pe: 20-January 07
Membrul Nr.: 36,097



eu cu siguranta o voi pune in aplicare mai ales ca blondina mea e big fan branza/cascaval

multumesc de reteta em_new_20.gif


--------------------
Mama de blondina ciufulita si strumf neastamparat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edi
mesaj Mar 20 2011, 07:16 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,813
Inregistrat pe: 28-July 07
De la: or.Chisinau,Republica Moldova
Membrul Nr.: 38,394



Eu am facut ceva asemanator receta mea era de cascaval topit , ceva gen Hohland si altele din aceasta serie, care pot fi usor intinse pe piine, sincer eu am mincat cu lingurita fara piine .

receta e urmatoarea:
500 gr brinza (eu am luat de 2 %)
1 l.c. soda de mincare
100 gr smintina grasa (sau unt)
1 ou


Brinza se da prin sita sa fie mai fina , si se amesteca cu soda , se lasa pe 15-20 min.
Smintina se amesteca cu oul, se sareaza apoi se adaoga la masa de brinza, totul se pune la baie de abur si se amesteca permanent cu o lingura de lemn.
Peste 10-15 min. masa de brinza va incepe sa se umfle, va avea o componenta omogena, la acest moment se adaoga verdeata , piper , ciuperci etc. in dependenta de ce gust dorim sa fie cascavalul.
Apoi totul se toarna intr-un vas sa se raceasca.
Eu am facut seara si dimineata am incercat , e muult mai gustos ca cel din comert si in plus fara adaosuri suspecte.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lisa_magic
mesaj Mar 20 2011, 08:08 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 510
Inregistrat pe: 20-January 07
Membrul Nr.: 36,097



ce inseamna soda de mancate? Bicarbonat? Ai o poza?

Multumesc~!


--------------------
Mama de blondina ciufulita si strumf neastamparat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edi
mesaj Mar 21 2011, 08:40 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,813
Inregistrat pe: 28-July 07
De la: or.Chisinau,Republica Moldova
Membrul Nr.: 38,394



QUOTE(lisa_magic @ Mar 20 2011, 08:08 PM) *
ce inseamna soda de mancate? Bicarbonat? Ai o poza?

Multumesc~!

Iata si o poza, bicarbonat de sodiu
http://ladymiami.info/uploads/posts/2010-1...93136_260_0.jpg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Mar 21 2011, 09:40 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



CITAT(Edi @ Mar 20 2011, 09:16 PM) *
100 gr smintina grasa (sau unt)



Stiam reteta cu ou, o sa o incerc intai pe cea fara, dar cum adica smantana sau unt? Ca sunt chestii total diferite.

Eu o sa fac intai varianta verificata si pe urma, improv D.gif Oricum precis merg puse ierburi prin cascaval.

Si ma gandeam sa nu pun toata cantitatea in aceeasi cutie si sa incerc sa las la aer o bucata, sa vedem daca se matureaza (si daca da, cum). De curiozitate, ca daac o ia razna se poate pune in ceva comestibil.



Edit, chioar ma gandeam o rotita ica imbracata in ceva asemanator cu ceara ... dar in ce? (nu radeti, ma gandeam chiar la ceara de epilat D.gif )

Acest mesaj a fost editat de BD: Mar 21 2011, 09:41 PM


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mireloasa
mesaj Mar 22 2011, 06:49 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,397
Inregistrat pe: 24-November 06
De la: Bucovina
Membrul Nr.: 35,063



CITAT(BD @ Mar 21 2011, 09:40 PM) *
Si ma gandeam sa nu pun toata cantitatea in aceeasi cutie si sa incerc sa las la aer o bucata, sa vedem daca se matureaza (si daca da, cum). De curiozitate, ca daac o ia razna se poate pune in ceva comestibil.
Edit, chioar ma gandeam o rotita ica imbracata in ceva asemanator cu ceara ... dar in ce? (nu radeti, ma gandeam chiar la ceara de epilat D.gif )


Se matureaza, in sensul ca se pastreaza si nu se strica, dar se usuca tare pe dinafara. Cu ceara astept experimentul tau, nu am vazut/facut niciodata.
Poate spalat cu saramura ar fi o idee buna.


--------------------
Don't drink and drive, smoke and fly!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 30th August 2014 - 12:10 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare