Prajitura cu rubarba si cirese

Am profitat de aceasta ocazie, ca tot este sezonul ei si prin magazine se gaseste in cantitate si la pret bun, am luat si eu de proba. Este prima data cand folosesc rubarba si sincer, imi place asa mult incat as manca mereu, dar conteaza si felul in care este gatit. Eu zic ca daca v-am facut pofta si o sa incercati, sigur nu o sa va para rau! ;) Retete dietetice

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu rubarba si cirese

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • 300-330 g faina
  • 80 g unt topit si rece
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g rubarba curatata si taiate cubulete (2 tije marisoare)
  • 1 mana buna de cirese fara samburi
  • 2-3 linguri zahar brun

Mod de preparare

Separam ouale, iar galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cu zaharul, pe urma adaugam pe rand galbenusurile si mixam pana la incorporarea fiecaruia.

In compozitia rezultata adaugam si branza de vaci, untul topit, vanilia si esenta de vanilie, omogenizam si la final faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Turnam aluatul rezultat intr-o tava mare dreptunghiulara (22-33cm) tapetata cu hartie de copt si deasupra asezam cubuletele de rubarba si ciresele, presaram zaharul brun (deoarece rubaraba este acra) si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet pe un gratar, apoi o putem portiona si pudra cu zahar pudra daca se doreste un pic mai dulce!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide