Am profitat de aceasta ocazie, ca tot este sezonul ei si prin magazine se gaseste in cantitate si la pret bun, am luat si eu de proba. Este prima data cand folosesc rubarba si sincer, imi place asa mult incat as manca mereu, dar conteaza si felul in care este gatit. Eu zic ca daca v-am facut pofta si o sa incercati, sigur nu o sa va para rau! ;) Retete dietetice
Separam ouale, iar galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cu zaharul, pe urma adaugam pe rand galbenusurile si mixam pana la incorporarea fiecaruia.
In compozitia rezultata adaugam si branza de vaci, untul topit, vanilia si esenta de vanilie, omogenizam si la final faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Turnam aluatul rezultat intr-o tava mare dreptunghiulara (22-33cm) tapetata cu hartie de copt si deasupra asezam cubuletele de rubarba si ciresele, presaram zaharul brun (deoarece rubaraba este acra) si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet pe un gratar, apoi o putem portiona si pudra cu zahar pudra daca se doreste un pic mai dulce!
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii