Chec Marlena

Checul Marlena este o minunatie de chec cu nuca, delicios de savurat ca desert oricand.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec Marlena

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 8 oua
  • 16 linguri de zahar
  • 16 linguri de ulei
  • 14 linguri de faina(000)
  • 2 linguri de cacao (14+2= 16 linguri de pulbere asta
  • pt. a pastra echilibrul )
  • un vf. de lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala(sau lamaie)
  • miezul de la 6 nuci maruntite
  • zahar pudra vanilat pt. finisat.

Mod de preparare

Mai intai se pun la indemana toate ingredientele ,se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Separ oole si bat albusele intr-un lighenas emailat cu telul arc cu un praf de sare pana nu mai cade spuma de pe tel.

Tot batand adaug in ploaie zaharul (16 linguri),apoi galbenusele cate unul ,si uleiul (16 linguri).

In acest punct se termina cu batutul,si se adauga faina in ploaie cernuta ,doar 12 linguri,amestecand cu grija cu lingura de lemn sa nu stric spuma de sus in jos,in faina amestec si un vf. de lingurita de praf de copt nestins si adaug in aluat 1 lingurita de zeama de lamaie (praful de copt se activeaza astfel in aluat).

In acest punct inpart aluatul in aproximativ jumate,1/2 las alb ,1/2 voi pune cacao.

In aluatul care va ramane alb,mai cern cele 2 linguri de faina ramase,pun esenta de vanilie si coaja rasa.

In cel cu cacao pun 2 linguri pline varf de cacao buna ,esenta de rom si 1 lingura de apa ca e prea lipicios altfel si nu pot sa torn apoi in fir.

Acum pe mijlocul tavii de la un capat in altul torn in fir o panglica de aluat alb.

Deasupra ei tot de la un capat la alutul si pe mijlocul ei o panglica neagra.

Si tot asa cu talent se fac straturi mai multe si mai subtiri sau mai groase si mai putine dupa plac ,cat il vreti de vargat.

La final se presara cu miezul de nuca.

Si se coace pana trece testul cu scobitoarea,adica nu se mai prinde aluat de ea(cca. 45 min.)

Pofta buna!


Checul Marlena se serveste rece, taiat felii subtiri.

Reteta Checului Marlena a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Jannen

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Ciorba manastireasca de legume
Bucataras.RO

Ciorba manastireasca de legume

Mancarea facuta la manastire este magica, cele cateva retete pe care le stiu le respect cu grija si cu drag. Este o mancare...

Ciorba manastireasca de legume
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!