Cele mai usor de facut .
Intr-un castron batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat,apoi treptat adaugam uleiul, faina amesctecata cu praful de copt si laptele. Toate se mixeaza pana devine ca o pasta. Compozitia se pune in forme de briose doar trei parti (eu am avut doar 8 forme de silicon si restul le-am pus in forme de cosulete cu hartie speciala pentru briose).In compozitia ramasa se pune nuca,esenta de rom si ciocolata razuita marunt. In fiecare forma se pune putin din compozitia cu nuca si ciocolata. Se coc 15-20 minute la 180 grade. Dupa ce se coc se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca batuta in prealabil si bombonele decorative (dupa preferinte). Cand am facut briose am facut si un chec cu ciocolata pufos Ies aproximativ 24 de briose mari. Compozitia pentru chec este la fel ca si pentru briose.
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...
GogosiE o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarnaO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaie
Comentarii