Rulada cu capsuni

Se bat foarte bine cu mixerul galbenusurile cu zaharul si se adauga incet faina si untul topit si rece. Dupa aceea se adauga mestecind foarte incet cu

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua
  • 100gr de zahar
  • 75 gr de faina
  • 50 de unt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 300 gr de ciocolata alba
  • 200 gr de smintina
  • 200 gr de frisca
  • 2 linguri de rom
  • 400 gr de capsuni

Mod de preparare

Se bat foarte bine cu mixerul galbenusurile cu zaharul si se adauga incet faina si untul topit si rece. Dupa aceea se adauga mestecind foarte incet cu o lingura albusurile batute spuma.

Se imbraca o forma dreptunghiulara cu hirtie pentru cuptor si se varsa compozitia dupa care se pune la copt la temperatura de 180° pentru 15 minute.

Cind e gata se rastoarna pe un prosop curat peste care s.a presarat zahar pudra si se ruleaza prosopul cu blatul inautru si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se face crema incalzind smintina si cind e fierbinte se adauga ciocolata facuta bucatele si la urma romul, mestecind bine sa se topeasca toata ciocolata si apoi se da la frigider sa se raceasca.

Cind e rece se amesteca cu frisca

Se desface rulada facuta cu prosopul si se intinde un strat de crema si deasupra se pun capsunile taiate bucatele dupa care se ruleaza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci