Cornete cu frisca

Se freaca 3 oua intregi cu greutatea lor de zahar, pana se fac ca o crema. Se adauga faina fina si migdalele macinate, si cernute. Se unge tava bine c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr. gaina
  • 50 gr. migdale macinate
  • unt

Mod de preparare

Se freaca 3 oua intregi cu greutatea lor de zahar, pana se fac ca o crema. Se adauga faina fina si migdalele macinate, si cernute. Se unge tava bine cu unt si se pun cu lingurita din compozitie, mici ronduri de 7-8 cm, diametru, netezindu-le cu dosul linguritei, ca sa fie cat muchia cutitului de subtiri. Se pun la copt, la foc mijlociu si pe masura ce se rumenesc, se scot cu cutitul de fierbinti si se intorc in forma de cornet. Se lucreaza repede, ca sa nu aiba timp sa se raceasca. Pe masura ce se fac cornetele, se introduc in cornete de tabla, in care se racesc, pastrandu-si forma. Dupa ce s-au racit se imbraca pe dinafara cu cuvertura de ciocolata (ciocolata topita la bain-marie si se poate subtia cu cateva picaturi de unt de cacao), iar inauntru se umple cu frisca batuta de zahar. Cornetele neumplute si neglasate se pot pastra si mai multe zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci