Intrun castron inalt (preferabil de sticla) se separa cu grija albusurile de galbenusuri, se adauga cele 300 gr. zahar si se mixeaza puternic. Se ada
Intrun castron inalt (preferabil de sticla) se separa cu grija albusurile de galbenusuri, se adauga cele 300 gr. zahar si se mixeaza puternic.
Se adauga peste spuma obtinuta, faina amestecata cu praf de copt, cacaoa, si nuca pisata. Din compozitia obtinuta se intind trei foi pe fundul unei tavi, peste hartie de copt. Se tin la cuptor la 170 grade nu mai mult de 15 min.
Intre timp se pregateste crema astfel:intr-o craticioarase pun galbenusurile, oul intreg, cacaoa, zaharul, laptele si ciocolata facuta bucatele. Se da craticioara la bain-marie. Se lasa pe aburi pana se topeste ciocolata. Se adauga tot pachetul de margarina in crema, dupa ce se raceste. Se amesteca pana se topeste toata margarina.
Se pun file una peste alta si se taie marginile cu un cutit, ca sa fie aproximativ la fel. Taiati cu grija , sa nu crapati foile!
Se pune crema peste prima foaie, cateva linguri zdravene, apoi se pune a doua foaie peste care se pune iar crema, si in a treia foaie, si peste ea crema
Se asteapta cam 10 min, sa se intrepatrunda crema, apoi se taie cu grija.
Se rade peste bucatelele de prajitura ciocolata, si se pun pe deasupra si bucatele de nuci
Delicios!
Reteta propusa de Pocahontas
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaTotul este cat se poate de simplu. Friptura la punga la cuptor si orezul, eu l-am facut in vasul Zepter.
Friptura de porc cu garnitura de orezGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii