Am pus pe foc mic glucoza (vezi poza 2) (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, ate
Am pus pe foc mic glucoza (vezi poza 2) (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, atentie ca nu trebuie sa fiarba.
Am pus in ea la dizolvat gelatina care se hidratase intre timp, aici gelatina ar trebui pusa in cei 30 de ml de apa si varsat apoi totul peste glucoza. Eu n-am facut asa si am facut rau pentru ca apoi a trebuit sa adaug citeva linguri de apa.
Se face apoi o gaura in zaharul praf si se varsa acest sirop (vezi poza 4).
Eu operatia am facut-o cu robotul, daca e prea uscat cum mi s-a intimplat mie se adauga 2 linguri de apa daca e prea moale se adauga putin zahar, putin cite putin se fac aceste mici "ajustari".
Trebuie sa se obtina o pasta (vezi poza 5).
In cazul de fata mie partea cea mai mare imi trebuia albastra asa ca am pus apoi colorantul peste restul de pasta si l-am repus in mixer.
Vreau sa spun ca eu prefer sa folosesc pentru coloratul pastei de zahar colorantii praf sau pasta (vezi poza 6), au in primul rind colori mai accentuate ca cei lichizi si in plus de asta nu mai trebuie umblat la cantitatea de zahar pentru ca daca adaugati coloranti lichizi trebuie sa mariti si cantitatea de zahar, dar sunt greu de gasit si aici asa ca fiecare poate sa faca cu ce poate si gaseste.
Pofta buna!
Reteta Pasta de zahar a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum www.culinar.ro
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarCuloare si savoare, atat de simplu!
Savarine cu aluat dospit si fructe exoticeEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiSimpla si delicioasa!
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocalaCeva rapid.....sa fie dulce....
Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolataDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii