Sari la conținut

Poză

GOGOSI


22 răspunsuri la acest topic

#1 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 September 2006 - 09:08 PM

500 g faina
25 g drojdie (un cubulet)
150 ml lapte cald
70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie


Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.
Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste.
Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci.
Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald.
Se imparte in 3.
Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita.
Se mai lasa putin pe masa la crescut si deabea apoi se prajesc.
Inainte de a le pune in tigaie le mai aplatizati putin, dar doar putin.
Eu, daca imi mai raman, bag castronul intr-o punga pana a doua zi si raman la fel.

[attachmentid=57914]

[attachmentid=57915]

[attachmentid=57916]

Miniaturi atașate

  • 1.JPG
  • 2.JPG
  • 3.JPG

Editat de V.LIVIA, 01 September 2006 - 09:11 PM.


#2 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 September 2006 - 10:20 PM

livia ce imi faci tu mie, toata seara am balit cu gandul la niste gogosi si acum le vad pe ale tale, immmmmmmmmmmm
sper sa ma abtin maine sa fac icon_rotf.gif

PS daca as vrea sa le umplu, cum fac?
Asa, si?



#3 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 September 2006 - 10:26 PM

laugh.gif
Pai io stiu cum sa-ti zic.
Daca le vrei cu branza tre sa nu mai pui zahar in compozitie si le faci branzoaice.
Daca le faci cu gem cel mai bun ar fi un pistol, dar daca nu ai incearca cu posu si cu un dui subtire.

PS: sau faci metoda clasica de impachetat.

Editat de V.LIVIA, 01 September 2006 - 10:27 PM.


#4 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 September 2006 - 10:30 PM

Chiar stau si ma gandesc si eu acum daca cu duiu dupa ce sunt facute o intra ceva crema(gem). O mai avea loc?
Ca dupa cum vezi sunt tare pufoase. blink.gif huh.gif

Editat de V.LIVIA, 01 September 2006 - 10:30 PM.


#5 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 September 2006 - 11:18 PM

imi ploua in gura, deci nu stiu cum fac sa ma abtin sa le fac, sper sa uit desi nu cred, daca le vreau cremoase (vanilie) am sa le pun peste si rezolv treaba wink.gif
Asa, si?



#6 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 02 September 2006 - 07:26 AM

am si eu o intrebare. mie si in casa in general nu ne place aroma de rom, pot sa sar peste?


bogdana, am vazut la o emisiune tv ( italieni) ca injectau dupa , chiar si crema de vanilie.
acum, su n-am incercat, poate sunt alte culinarese mai iscusite, si care stiu mai bine.
Fan n_puiu for ever



#7 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 02 September 2006 - 08:34 AM

se pot umple dupa fara nici o problema...daca va uitati aici o sa vedeti sectiunea la una neumpluta cat miez avea nu era goala de loc ,apoi umpluta cu budinca multa,deci isi face loc icon_biggrin.gif
http://www.culinar.r...w...8419&st=620

la postul nr 633

Editat de Otti, 02 September 2006 - 08:38 AM.

��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#8 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 September 2006 - 10:30 AM

(stella @ Sep 2 2006, 05:26 AM)

am si eu o intrebare. mie si in casa in general nu ne place aroma de rom, pot sa sar peste?


Binenteles. Am uitat sa precizez si asta. De data asta nu am mai avut rom si am pus niste zeama de lamaie. icon_smile.gif

#9 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 03 September 2006 - 11:30 PM

Faine, faine! Pentru ca sunt o persoana traumatizata tongue.gif din cauza ca mama nu ne-a facut gogosi niciodata, am ramas cu obsesia asta si de fiecare data cand le vad salivez.

#10 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 04 September 2006 - 09:11 AM

Mersi Biju. Ce mai astepti, fa-le! Mie mama imi facea aproape pe fiecare saptamana gogosi, dar nu ii ieseau asa bune ca astea ale mele. tongue.gif

#11 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 04 September 2006 - 06:37 PM

Stiti cum le umple mama? Face foaie subtire si taie cu gura unui pahar. Pune un pic de compozitie pe un rotund din ala si un altul deasupre si le lipeste bine marginile si la baga la prajit. Le umple fie cu dulceata fie cu branza. Sunt super.
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#12 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2006 - 09:10 AM

Astfel fac si eu gogosile umplute.Foarte bune sunt cu visine din dulceata sau magiun de prune. I n general cu o marmelada acrisoara ,deoarece prin compozitia lor si prin prajire gogosile sunt cam grele. Nu-mi plac cele de la patiserii umplute cu ciocolata sau crema de vanilie(parca aceasta asociere de aluat crescut cu ciocolata nu merge deloc)
Cu bine Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#13 DeeDee.

DeeDee.

    Captain Cook

  • Membri
  • 260 posturi

Postat 06 September 2006 - 09:23 AM

am prestat si eu gogosile ieri, au iesit cam ca in pozele voastre, dar pe mine m-au socat putin totusi icon_smile.gif
la mine gogosile pe care le numesc "traditionale" sau "ca la mama acasa" se umfla de numa, fac o gaura mare, adica un gol de aer inauntru, si in ala se pune umplutura de fapt.
astea raman asa cum sunt, pufoase dar nu umflate.

#14 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2006 - 11:06 AM

Cum sa nu se umfle! huh.gif
La mine erau pe jumatate cele din imagine cand le-am pus in tigaie. Deci aproximativ se dubleaza.
Le decupez de aproximativ 1 cm grosime, le mai las pe masa putin sa mai creasca asa cum zice reteta si apoi le prajesc. Iti spun sigur ca aproape ca isi dubleaza volumul ca reteta am facut-o de mai multe ori nu doar o data. tongue.gif

#15 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2006 - 11:19 AM

Seamana cu gogosile infuriate! Asa sunt si la gust? Arata foarte bine!! icon_smile.gif

#16 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 06 September 2006 - 11:27 AM

Livia ,si eu am copiat reteta ta,la prima ocazie o incerc pupic.gif
IPB Image

#17 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 September 2006 - 12:42 PM

Bulinuta nu stiu ce sa-ti zic de acele gogosi ca nu am mancat. Singurele gpgpsi cumparate de care am mancat sunt cele de la gogoseriile normale din zona. Seamana putin cu cele cumparate, doar ca acelea mie mi se par mai gretoase, uleioase.

Judy, sper sa-ti placa.

#18 DeeDee.

DeeDee.

    Captain Cook

  • Membri
  • 260 posturi

Postat 07 September 2006 - 09:37 AM

atunci am gresit eu cu ceva, ca la mine nu s-au umflat mare lucru la prajit, desi aluatul a crescut frumos mellow.gif
e a nustiucata oara cand incerc cate o reteta de aici si o ratez, o sa-mi fac o reputatie proasta, imediat imi schimb nick-ul in "rateuza"... dar va promit ca de fapt gatesc bine, rateurile nu-s ceva obisnuit la mine in bucatarie
icon_scratch.gif

#19 DeeDee.

DeeDee.

    Captain Cook

  • Membri
  • 260 posturi

Postat 07 September 2006 - 09:47 AM

si am si pus mesajul de 2 ori din greseala, parca vrea culinar-ul sa imi afirme spusele icon_smile.gif

Editat de DeeDee., 07 September 2006 - 10:17 AM.


#20 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 September 2006 - 10:22 AM

Stai linistita ca nu numai tu dai rateuri. Tocmai mi-ai amintit ca am ceva de pus la "experimente traumatizante" laugh.gif .
Ma duc sa pun. tongue.gif

Editat de V.LIVIA, 07 September 2006 - 10:23 AM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi