1. Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si laptele cald si lasam 5-10 minute, pana formeaza spuma. 2. Amestecam zaharul ramas cu untul topit, ou, sare si a
1. Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si laptele cald si lasam 5-10 minute, pana formeaza spuma.
2. Amestecam zaharul ramas cu untul topit, ou, sare si adaugam in drojdie.
3. Adaugam faina, cate ½ cana, pana capata consistenta. Mutam pe masa de lucru presarata cu faina si framantam pana obtinem un aluat elastic. Adaugam faina sa nu se lipeasca.
4. Lasam la crescut in bol uns, acoperit pana-si dubleaza volumul (~1 ora).
5. Pentru umplutura: se amesteca migdalele(eu m-am razgandit si am folosit alune de padure) -tocate, cu zaharul brun.
6. Impartim aluatul in doua, intindem fiecare bucata in foaie patrata de 30 cm, ungem cu oul ramas, amestecat cu 1 lg lapte, presaram jumatate din umplutura lasand liber 1 cm, la margine.
7. Impaturim, sigilam capetele si intindem iarasi in patrat de 30 cm.
Taiem in 12 fasii de 2,5 cm, rasucim fiecare fasie si formam un colacel.
8. Asezam in tava la distanta de 2-3 cm, acoperim si lasam sa-si dubleze volumul (~30 minute).
9. Ungem cu ou amestecat cu lapte, presaram migdalele tocate.
Coacem la 190 grade C 12-15 minute, pana se rumenesc.
Pofta buna!
Reteta Colaci cu alune a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete de colaci gasiti aici:
Colac cu ciocolata ,
Coronite fragede ,
Colac cu marmelada .
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseVa invit sa incercati o supa crema delicioasa, numai buna pentru a va incalzi pe vremea asta racoroasa.
Supa crema de dovleac servita in paineReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii