Sari la conținut

Poză

CHEC PUFOS


40 răspunsuri la acest topic

#1 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 November 2004 - 11:55 AM

Buna fetelor,

Nu am mai aparut cam de mult pe Forum, problema este ca eu nu am Internet decat la servici si au fost oarecare probleme cu reteaua.

Sambata am facut un chec care a iesit tare pufos checul (de fapt au iesit 3 tavi de chec si asa am saturat toata familia).

Ingrediente:
6 oua mari
1 cana si treisferturi cu zahar (o cana mare de ceai)
2 cani cu faina
1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
2 zahar vanilat
esenta de rom
un castronel cu nuci taiate marunt
2 linguri cacao
6 linguri apa rece
10 linguri ulei
3-4 linguri smantana

Mod de preparare:

Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, se adauga pe rand zaharul vanilat, esenta de rom, lingurile de apa rece, lingurile de ulei si se amesteca bine, se pune praful de copt stins cu lamaie, cele doua cani cu faina si se amesteca, se adauga nucile si lingurile de smantana.
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu treisferturi de cana cu zahar.
Dupa aceea se incorporeaza foarte usor in compozitia cu galbenusuri.
Se toarna totul in 3 tavi de chec (sau 2 mari de cozonac) unse cu margarina si tapetate cu faina. Se opreste putin din compozitia rezultata si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Se toarna pe deasupra in strat subtire si se niveleaza cu furculita.
Tavile se dau la cuptor la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil.
Dupa ce s-au copt si s-au scos din tavi si s-au racit putin se pudreaza cu zahar farin.

Sper sa va placa si sa va reuseasca, mie mi-au iesit foarte pufosi si gustosi.

Va pup!

#2 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 09 November 2004 - 10:44 PM

Multumim pentru reteta, daca ai timp (si chef...), poate ne mai scrii si altele, mai ales ca se apropie si Thanksgiving-ul (la noi) .
O sa o incerc cit de curind! smile.gif


Nihil Sine Deo
user posted image

#3 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 November 2004 - 10:48 AM

Multumim pentru reteta, daca ai timp (si chef...), poate ne mai scrii si altele, mai ales ca se apropie si Thanksgiving-ul (la noi) .
O sa o incerc cit de curind! smile.gif




Monica, te rog frumos povesteste-mi in cateva cuvinte cum se sarbatoreste Thanksgiving (banuiesc ca inseamna "Ziua Recunostintei") si cam ce preparate culinare se servesc. Trebuie sa fie foarte interesant si deosebit!

Iti multumesc anticipat!

#4 Alice- Andrada

Alice- Andrada

    Bucataras

  • Membri
  • 113 posturi
  • Location:GAZA-RAFAH
  • Interests:www.disneycentral.com/forum

Postat 16 January 2006 - 08:44 PM

QUOTE(Butnaru Giorgiana 17289 @ Nov 9 2004, 01:55 PM)
Buna fetelor,

Nu am mai aparut cam de mult pe Forum, problema este ca eu nu am Internet decat la servici si au fost oarecare probleme cu reteaua.

Sambata am facut un chec care a iesit tare pufos (de fapt au iesit 3 tavi de chec si asa am saturat toata familia).

Ingrediente:
6 oua mari
1 cana si treisferturi cu zahar (o cana mare de ceai)
2 cani cu faina
1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
2 zahar vanilat
esenta de rom
un castronel cu nuci taiate marunt
2 linguri cacao
6 linguri apa rece
10 linguri ulei
3-4 linguri smantana

Mod de preparare:

Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, se adauga pe rand zaharul vanilat, esenta de rom, lingurile de apa rece, lingurile de ulei si se amesteca bine, se pune praful de copt stins cu lamaie, cele doua cani cu faina si se amesteca, se adauga nucile si lingurile de smantana.
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu treisferturi de cana cu zahar.
Dupa aceea se incorporeaza foarte usor in compozitia cu galbenusuri.
Se toarna totul in 3 tavi de chec (sau 2 mari de cozonac) unse cu margarina si tapetate cu faina. Se opreste putin din compozitia rezultata si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Se toarna pe deasupra in strat subtire si se niveleaza cu furculita.
Tavile se dau la cuptor la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil.
Dupa ce s-au copt si s-au scos din tavi si s-au racit putin se pudreaza cu zahar farin.

Sper sa va placa si sa va reuseasca, mie mi-au iesit foarte pufosi si gustosi.

Va pup!

Incercatil- este foarte bun.

Miniaturi atașate

  • Jan16_72.JPG

IPB Image

#5 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 January 2006 - 12:49 PM

Alice ai incercat si tu checul????
Cum ai facut de a iesit tricolor??
Ai pus si o glazura deasupra???????????????????
Sunt foarte curioasa....
Cu bine Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#6 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 January 2006 - 01:20 PM

eu nu cred ca as putea sa manac un chec roz sau albastru wink.gif
Asa, si?



#7 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 January 2006 - 01:41 PM

Nici eu nu as putea si nici pizza cu ....stie Bogdana nazdravana cu ce....

#8 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 January 2006 - 02:00 PM

icon_smile.gif) de aia as incerca, de asta nu:)
eu sunt de acord cu colorarea prajiturilor, dar am o limita icon_razz.gif
Asa, si?



#9 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 January 2006 - 05:12 PM

Iar eu zic ca fiecare face ce vrea...Gusturile nu se discuta!

#10 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 January 2006 - 05:19 PM

mai bulinuta, si eu zic ca nu face fiecare ce vrea? unsure.gif
Asa, si?



#11 Alice- Andrada

Alice- Andrada

    Bucataras

  • Membri
  • 113 posturi
  • Location:GAZA-RAFAH
  • Interests:www.disneycentral.com/forum

Postat 28 January 2006 - 09:06 PM

Da Higeia,l-am incercat,este foarte bun.
Am folosit colorant alimentar rosu si albastru.Glazura nu am mai pus-o de data asta.
Colorat sau nu,este foarte gustos.

IPB Image

#12 Liliana Neciu

Liliana Neciu

    Big Chef

  • Membri
  • 748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Gilau (Cluj)
  • Interests:familia, muzica, florile

Postat 28 January 2006 - 11:33 PM

L-am facut si eu azi.
E foarte bun!!!! Eu am facut doua modificari la reteta originala:
In loc de rom am pus esenta de lamaie si in loc de nuca am pus cocos. rolleyes.gif Iata ce a iesit:
l-am scos din tava si l-am intors pe platou.Am pus deasupra cocos pentru aspect...
[attachmentid=34878]
Si sectiune , ca sa vedeti cat de pufos este... laugh.gif
[attachmentid=34879]
si mai de aproape... wink.gif
[attachmentid=34880]
Multumesc mult pentru reteta!!!

Miniaturi atașate

  • 28_ian_2006b_003.jpg
  • 28_ian_2006b_007.jpg
  • 28_ian_2006b_009.jpg

Editat de Liliana Neciu, 28 January 2006 - 11:34 PM.




#13 Alice- Andrada

Alice- Andrada

    Bucataras

  • Membri
  • 113 posturi
  • Location:GAZA-RAFAH
  • Interests:www.disneycentral.com/forum

Postat 29 January 2006 - 07:54 AM

Arata foarte bine hello2.gif 041.gif smiliehello.gif
IPB Image

#14 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 January 2006 - 01:56 PM

QUOTE(Alice- Andrada @ Jan 28 2006, 11:06 PM)

Da Higeia,l-am incercat,este foarte bun.
Am folosit colorant alimentar rosu si albastru.Glazura nu am mai pus-o de data asta.
Colorat sau nu,este foarte gustos.



Ma bucur foarte mult ca v-a placut reteta mea si ca v-a reusit.
Sunt foarte mandra, nu-mi mai incap in piele!!!

#15 delora

delora

    Bucataras

  • Membri
  • 85 posturi
  • Location:around

Postat 31 January 2006 - 04:59 PM

Liliana doar atat ti-a iesit din cantitatile date de Georgiana? Mi se pare ca e foarte putin tinand cont ca ea a spus ca ies 3 tavi blink.gif

#16 Alice- Andrada

Alice- Andrada

    Bucataras

  • Membri
  • 113 posturi
  • Location:GAZA-RAFAH
  • Interests:www.disneycentral.com/forum

Postat 31 January 2006 - 09:57 PM

Georgiana,astept si alte retete de la tine.
IPB Image

#17 Liliana Neciu

Liliana Neciu

    Big Chef

  • Membri
  • 748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Gilau (Cluj)
  • Interests:familia, muzica, florile

Postat 31 January 2006 - 11:49 PM

QUOTE(delora @ Jan 31 2006, 06:59 PM)

Liliana doar atat ti-a iesit din cantitatile date de Georgiana? Mi se pare ca e foarte putin tinand cont ca ea a spus ca ies 3 tavi blink.gif

NU.... asta era unul din cele doua checuri
Celalalt l-am facut in tava de chec mare.
Dar asta avea aspect mai deosebit..... icon_razz.gif
E foarte bun! incercati-l cu incredere icon_smile.gif



#18 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 February 2006 - 08:36 AM

QUOTE(delora @ Jan 31 2006, 06:59 PM)

Liliana doar atat ti-a iesit din cantitatile date de Georgiana? Mi se pare ca e foarte putin tinand cont ca ea a spus ca ies 3 tavi blink.gif



Incerc eu sa-ti explic. Am spus 3 tavi de chec, tinand cont ca tavile mele de chec nu sunt foarte mari, incap toate trei in acelasi timp in cuptor si din aceasta cauza am pus aluatul in doua tavi de cozonac. Acum nu stiu ce cantitate intra in forma Lilianei, s-ar putea sa fie destul de mare sa intre tot aluatul. Alta explicatie nu am!

#19 delora

delora

    Bucataras

  • Membri
  • 85 posturi
  • Location:around

Postat 01 February 2006 - 04:13 PM

OK fetele, acum am inteles. Mi se pareau cam prea mari cantitatile doar pentru o tava, de-asta am intrebat. rolleyes.gif

Delora

#20 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 July 2006 - 11:03 AM

Am facut si eu checuletul si a iesit super. A fost prima data cand am facut chec. Eu nu ma omor cu checul, dar asta mi-a placut mult. O sa mai fac. Nu am pus nuci si smantana ca n-am avut.

Imagini atașate

  • CIMG1766.JPG




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi