Sari la conținut

Poză

Oua umplute


28 răspunsuri la acest topic

#1 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 22 February 2006 - 11:23 PM

Eu am fiert 10 oua.Cantitatile le voi da pt cate oua am avut eu,dar bineinteles ca fiecare pune in functie de cate oua are(ma refer la ouale fierte icon_biggrin.gif ).

Deci se pune o ceapa la calit in putin ulei,se adauga doua ciuperci mari ,se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Miniaturi atașate

  • CAM_0694.jpg


#2 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 22 February 2006 - 11:28 PM

Se curata ouale fierte de coaja(aici nu am mai facut poze ca banuiesc ca stie tot poporul sa curete oua,cine nu stie sa ma contacteze in privat,ca dau meditatii icon_smile.gif ).

Se pun ciupercile calite intr-un castron(in care se poate da cu mixerul) impreuna cu galbenusele de la oua si patru linguri de Creme Fresh.Eu am pus la inceput numai doua linguri,dar dupa gust am mai pus doua.Se pune ceva iarba ce are fiecare,eu am pus basilikum

[attachmentid=37227]


toate astea se amesteca bine cu mixerul si cu compozitia rezultata se umplu jumatatile de oua


[attachmentid=37229]

Miniaturi atașate

  • CAM_0695.jpg
  • CAM_0699.jpg


#3 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 22 February 2006 - 11:31 PM

Intre timp mi-am adus aminte ca mai am si ceva gogosar murat din Romania,asa ca am dat fuga la camara si am pus intr-o parte din compozitie si catva gogosar taiat marunt.


[attachmentid=37233]

Miniaturi atașate

  • CAM_0701.jpg


#4 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 22 February 2006 - 11:34 PM

Acu vine partea aia care o sa dezamageasca pe multi.Eu nu am mai avut chef de ornat si aranjat frumos pe platou,ca imi era o foame de lup si mai aveam in spatele meu si "musafiri" care ma urmareau peste umar,asa ca am aruncat din mers niste masline si niste felii de gogosar proaspat peste oua ,si printre ele niste felii de branza


[attachmentid=37242]

Miniaturi atașate

  • CAM_0705.jpg


#5 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 22 February 2006 - 11:38 PM

Mi-a mai ramas un pic de maglavais si pt ca mai aveam niste ciuperci nefolosite,am prelucrat o salata .Am calit ciupercile cu usturoi si le-am pus in castronul cu maglavaisul,am mai pus niste frunze de basilikum si Creme Fresh si am amestecat totul bine,cu mixerul.Nici la asta nu m-am stresat cu ornatul

[attachmentid=37247]






Noua ne plac mult mai mult ouale astfel facute ,decat cum le faceam in Romania cu pateu si maioneza.Si salata a iesit foarte buna.

Miniaturi atașate

  • .JPG


#6 Colentina

Colentina

    Big Chef

  • Membri
  • 935 posturi
  • Location:pe malul oceanului

Postat 22 February 2006 - 11:41 PM

Petunie, sa-ti spund drept am inceput sa rad cand am vazut subiectul, dar mi-a trecut rasul cand mi-am dat seama ca nu stiu sa le fac. Mai bine zis metoda mea de oua umplute este cu galbenus frecat cu pateu de ficat si putin unt, decorat cu maioneza. Oricum ouale tale arata foarte bine si banuiesc ca sunt si gustoase.

Editat de Colentina, 22 February 2006 - 11:42 PM.


#7 Ducky

Ducky

    mac mac

  • Membri
  • 1593 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi acum in Würzburg

Postat 22 February 2006 - 11:53 PM

Ca si Colentina stiam si eu si mai faceam uneori si cu peste din conserva cu maioneza tot ornate cu maioneza , in schimb eu le mai pun si cu burta in sus . Dar cred ca aici exista multe feluri de umpluturi si feluri de ornat .
Interesante ouale tale si chiar de spui ca nu ai dat atentie la ornat au iesit frumoase wink.gif ...am sa incerc si eu varianta asta dar cred ca se poate face si fara ceapa calita ,ca am ceva probleme cu ficatul.



Viata e ca o floare.La fiecare petala o iluzie,la fiecare spin o realitate...!

#8 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 23 February 2006 - 12:03 AM

Nici eu nu am umplut oua cu pasta asta,e o idee minunata.
Ce foloseeam eu:pasta din pate frecat cu unt,galbenusuri fierte date prin sita,piper
pasta din galbenusuri fierte ,cateva linguri de maioneza,sunca taiata bucatele mici,castraveti murati taiati marunt

Petunie,multumim floare.gif


#9 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 23 February 2006 - 12:04 AM

Normal ca poti sa le faci fara ceapa.Mie imi place idea cu ciuperci fara pateu si fara maioneza.



#10 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 23 February 2006 - 02:44 AM

Si de la mine floare.gif . Asa umplutura chiar nu am facut !!!!! Deci e de tinut minte wink.gif !!!!



#11 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 February 2006 - 10:19 AM

Petunie, suna foarte bine! Altceva decat variantele clasice...am notat-o si eu! wink.gif

#12 IANA

IANA

    Captain Cook

  • Membri
  • 232 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 23 February 2006 - 10:48 AM

Pentru mine varianta clasica este fara pate, ciuperci, peste.
Zdrobesc bine galbenusurile, adaug putina ceapa taiata marunt, mustar, smintina, ulei, patrunjel, sare si piper. Fac o pasta cu care umplu jumatatile de oua. Astfel ouale ramin de fapt tot oua, dar putin preparate.
Aceasta este varianta preferata de familie. Am incercat si alte variante, dar nu au prea avut succes la noi.

#13 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 23 February 2006 - 10:55 AM

Ma bucur ca va place ideea.Noua ne plac mult ,mai ales ca suntem mari fani de ciuperci. pupic.gif

#14 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 23 February 2006 - 12:49 PM

asta da !
cata lipsa de imaginatie pot sa am sa cred ca ouale umplute se umplu numai cu pate de ficat si tre sa stea inecate in maioneza (bleahhh)! ce sa fac...mama asa le facea si eu am crezut ca doar astea exista pe lume. la urmatorul eveniment le incerc si eu icon_razz.gif

#15 Dariaa

Dariaa

    Captain Cook

  • Membri
  • 471 posturi
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 23 February 2006 - 01:03 PM

Petunie,
am notat reteta pentru ocazii deosebite (am o agenda numai cu asa ceva) la care nu vroiam sa fac ouale umplute pentru ca mi-era lehamite de pateul fecat laugh.gif
Super ideea, multumim !!!
Daria & felina fioroasa Giulia

#16 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 23 February 2006 - 01:44 PM

Va multumesc fetelor,sunteti niste dulci. pupic.gif

#17 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 23 February 2006 - 06:24 PM

QUOTE(BIJU @ Feb 23 2006, 12:49 PM)

cata lipsa de imaginatie pot sa am sa cred ca ouale umplute se umplu numai cu pate de ficat si tre sa stea inecate in maioneza (bleahhh)!

La ouale umplute eu fac un sos din 2-3 linguri de maioneza, un pahar mare de iaurt, si tai foarte marunt 2-3 castraveti acri. In acest sos "inec" ouale umplute... un deliciu.

#18 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 24 February 2006 - 12:04 AM

s-a notat si asta happyalex . icon_smile.gif

#19 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 24 February 2006 - 02:12 PM

eu le fac la fel ca IANA, doar ca pun si cateva picaturi de zeama de lamaie. sau mixez o felie de jambon crud
cu galbenusurile. cu pateu nu-mi plac, am sa incerc varianta cu ciupe. merci
Fan n_puiu for ever



#20 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 28 April 2006 - 05:52 PM

am facut azi ouale umplute dupa reteta ta caci mi-au mai ramas de la pasti cateva oua vopsite.
multumesc petunie, delicioase!

Miniaturi atașate

  • IMG_2604.JPG




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi