[attachmentid=72419]
Aceasta este poza cu reteta din carte.
Ingrediente:
- 250g faina
- 1 l.c. praf de copt
- 125g unt
- 125 g zahar
- 1 ou
- 2 l.s. marmelada de portocale
- 1.l.s. lichior de portocale
- 50g ciocolata amaruie
- 1 l.s. lapte
* 1 l.c. - 1 lingura de ceai (lingurita)
* 1 l.s. - 1 lingura supa
1. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron.Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen.
Se injumatateste aluatul.
O jumatate se framanta cu marmelada de portocale si lingura de lichior, se inveleste in folie de aluminiu, si se da la rece (1/2 ora)
Ciocolata se topeste cu lingura de lapte (din nou m-am folosit de microunde), se lasa sa se raceasca , apoi se framanta cu jumatatea de aluat ramasa, se inveleste in folie de aluminiu si se da la rece pentru 1/2 ora.
2. Suprafata de lucru se presara cu putina faina. Se intinde aluatul de ciocolata pana ajunge la 1/2 cm grosime. Din aluatul de portocale se formeaza un rol, care se inveleste in aluatul de ciocolata. Totul se pune la rece pentru inca 1/2 ora.
3. Cuptorul se infierbanta la 175 grade. Rolul de aluat ciocolata-portocale se taie cu un cutit ascutit in felii groase de 1/2 cm, care se vor pune intr-o tava captusita in prealabil cu hartie de copt si se vor da la cuptor pentru 15-20 min (se va auri putin partea alba a biscuitelui).
Si acum, pozele
Ingredientele:
[attachmentid=72420]
(dupa cum se poate observa, am folosit ciocolata de menaj, marmelada de portocale era de fapt gem , care mai avea prin el si bucatele mici de coaja de portocala- ceea ce a fost un lucru bun, in final, iar in loc de lichior, pentru ca nu gasisem nici macar esenta de portocale

Aici faina amestecata cu praful de copt
[attachmentid=72421]
Untul taiat bucatele si pus peste faina
[attachmentid=72422]
Zaharul si oul adaugate
[attachmentid=72424]
Aluatul obtinut:
[attachmentid=72425]
Jumatatea de aluat cu marmelada si lichiorul
[attachmentid=72426]
Si framantata (era cam moale -gemul era cam zemos )
[attachmentid=72427]
Cealalta jumatate cu ciocolata topita:
[attachmentid=72428]
Si gata framantata, pusa in folie
[attachmentid=72429]
Dupa 1/2 ora, aluatul cu ciocolata, intins pe hartie de copt presarata cu faina:
[attachmentid=72431]
Si rolul cu portocale (era inca moale, m-am folosit de faina la modelat)
[attachmentid=72432]
Gata invelit, si taiat in doua, pregatit sa mearga la rece
[attachmentid=72433]
Si feliile taiate, puse in tava, cu ceva distanta intre ele (se observa bucatelele de coaja din gemul de portocale

[attachmentid=72434]
Gata coapte:
[attachmentid=72435]
Un biscuite, singurel, pe farfuriuta

[attachmentid=72437]
Si prima sectiune:
[attachmentid=72438]
Si a doua:
[attachmentid=72439]
Si gata!
Acum, cateva observatii:
- sunt foarte buni, i-am pastrat intr-o cutie de tabla (singura din dotare si cea mai reusita

- poate mi-ar fi placut sa se simta si mai mult portocala - eventual sa fi avut lichiorul ala, sau macar niste esenta de portocale; oricum, cat au stat in cuptor, cred ca i-am innebunit pe vecini cu mirosul

- data viitoare as incerca o ciocolata amaruie cu portocale (gen Anidor sau Heidi cu potocale)
- am trisat putin si rulourile gata facute le-am pus in congelator 15 minute

Sunt foarte buni, au devenit md-ul preferat al colocatarului