Sari la conținut

Poză

Biscuiti cu ciocolata si portocale


71 răspunsuri la acest topic

#1 tanku

tanku

    sheepish sheep

  • Membri
  • 310 posturi
  • Location:al patrulea gard, langa debarcader

Postat 08 December 2006 - 06:27 AM

Cum week-end-ul trecut am bucatarit mult, am incercat pentru prim aoara si aceasta reteta dintr-o cartulie foarte frumos colorata - Prajituri pentru sarbatorile in familie - o editie de prin '96, cand inca nu vazusem pe piata din Romania mascarpone, martipan, sau fulgi de migdale, ca sa nu mai vorbesc de folia de aluminiu laugh.gif

[attachmentid=72419]

Aceasta este poza cu reteta din carte.

Ingrediente:

- 250g faina
- 1 l.c. praf de copt
- 125g unt
- 125 g zahar
- 1 ou
- 2 l.s. marmelada de portocale
- 1.l.s. lichior de portocale
- 50g ciocolata amaruie
- 1 l.s. lapte

* 1 l.c. - 1 lingura de ceai (lingurita)
* 1 l.s. - 1 lingura supa


1. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un castron.Untul se razuieste si se presara deasupra, se adauga zaharul si oul si se framanta totul pana la obtinerea unui aluat omogen.
Se injumatateste aluatul.

O jumatate se framanta cu marmelada de portocale si lingura de lichior, se inveleste in folie de aluminiu, si se da la rece (1/2 ora)

Ciocolata se topeste cu lingura de lapte (din nou m-am folosit de microunde), se lasa sa se raceasca , apoi se framanta cu jumatatea de aluat ramasa, se inveleste in folie de aluminiu si se da la rece pentru 1/2 ora.

2. Suprafata de lucru se presara cu putina faina. Se intinde aluatul de ciocolata pana ajunge la 1/2 cm grosime. Din aluatul de portocale se formeaza un rol, care se inveleste in aluatul de ciocolata. Totul se pune la rece pentru inca 1/2 ora.

3. Cuptorul se infierbanta la 175 grade. Rolul de aluat ciocolata-portocale se taie cu un cutit ascutit in felii groase de 1/2 cm, care se vor pune intr-o tava captusita in prealabil cu hartie de copt si se vor da la cuptor pentru 15-20 min (se va auri putin partea alba a biscuitelui).

Si acum, pozele

Ingredientele:
[attachmentid=72420]

(dupa cum se poate observa, am folosit ciocolata de menaj, marmelada de portocale era de fapt gem , care mai avea prin el si bucatele mici de coaja de portocala- ceea ce a fost un lucru bun, in final, iar in loc de lichior, pentru ca nu gasisem nici macar esenta de portocale dry.gif , am folosit 1 lingura de zeama scursa din borcanul in care pastrez coaja de portocale rasa)

Aici faina amestecata cu praful de copt
[attachmentid=72421]

Untul taiat bucatele si pus peste faina

[attachmentid=72422]

Zaharul si oul adaugate


[attachmentid=72424]

Aluatul obtinut:

[attachmentid=72425]

Jumatatea de aluat cu marmelada si lichiorul

[attachmentid=72426]

Si framantata (era cam moale -gemul era cam zemos )

[attachmentid=72427]

Cealalta jumatate cu ciocolata topita:

[attachmentid=72428]

Si gata framantata, pusa in folie

[attachmentid=72429]

Dupa 1/2 ora, aluatul cu ciocolata, intins pe hartie de copt presarata cu faina:

[attachmentid=72431]

Si rolul cu portocale (era inca moale, m-am folosit de faina la modelat)

[attachmentid=72432]

Gata invelit, si taiat in doua, pregatit sa mearga la rece

[attachmentid=72433]

Si feliile taiate, puse in tava, cu ceva distanta intre ele (se observa bucatelele de coaja din gemul de portocale rolleyes.gif )

[attachmentid=72434]

Gata coapte:

[attachmentid=72435]

Un biscuite, singurel, pe farfuriuta tongue.gif

[attachmentid=72437]

Si prima sectiune:

[attachmentid=72438]

Si a doua:

[attachmentid=72439]

Si gata!

Acum, cateva observatii:
- sunt foarte buni, i-am pastrat intr-o cutie de tabla (singura din dotare si cea mai reusita laugh.gif )
- poate mi-ar fi placut sa se simta si mai mult portocala - eventual sa fi avut lichiorul ala, sau macar niste esenta de portocale; oricum, cat au stat in cuptor, cred ca i-am innebunit pe vecini cu mirosul icon_smile.gif
- data viitoare as incerca o ciocolata amaruie cu portocale (gen Anidor sau Heidi cu potocale)
- am trisat putin si rulourile gata facute le-am pus in congelator 15 minute icon_colors.gif (aveam experienta banutilor alb-negru de la Dulciuri, si asa macar i-am taiat mai usor, si oricum, pana am taiat un rulou, cei deja asezati in tava isi revenisera din intepeneala )

Sunt foarte buni, au devenit md-ul preferat al colocatarului laugh.gif , iar colegii i-au apreciat foaaarte tare. Merita incercati.

hello.gif

Miniaturi atașate

  • 01.JPG
  • 02.JPG
  • 03.JPG
  • 04.JPG
  • 05.JPG
  • 06.JPG
  • 08.JPG
  • 09.JPG
  • 07.JPG
  • 10.JPG
  • 11.JPG
  • 12.JPG
  • 13.JPG
  • 14.JPG
  • 15.JPG
  • 16.JPG
  • 17.JPG
  • 18.JPG


#2 alina_35991

alina_35991

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 08 December 2006 - 06:42 AM

foarte apetisante!!
ma gandesc ca si bune, aromate... yumm!
au iesit tarisoare, crocante ca si biscuitii sau mai degraba fragede?

“Always surround yourself with people that inspire you!”

#3 tanku

tanku

    sheepish sheep

  • Membri
  • 310 posturi
  • Location:al patrulea gard, langa debarcader

Postat 08 December 2006 - 06:54 AM

Prima tava au iesit fragede si putin crocante (cred ca le-am lasat cam mult unsure.gif , sau temperatura o fi fost de vina -in reteta nu scria la ce treapta se coc), iar a doua tava, fragede! Poate conteaza si faptul ca le-am tinut in cutie de tabla. Sunt ceva intre fursecuri si biscuiti. rolleyes.gif

#4 R_33582

R_33582

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi

Postat 08 December 2006 - 09:26 AM

mei Tanku arunca si pana la Timisoara vreo cateva fursecuri din alea, ca m-ai facut sa poftesc de dimineata...mai alea cand am vazut cioco in reteta, ca sa nu mai zic de portocala in aluat...m-ai nimerit unde doare mai rau tongue.gif

#5 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 08 December 2006 - 09:48 AM

Fursecaresti, fursecaresti de nu te mai opresti laugh.gif
Tanktz, sunt minunate! rolleyes.gif Deci am pana acum 3 feluri de fursecuri in caiet ... nush ce'i cu mine in iarna asta ca vad ca nu mai ies din bucutarie si voi nu ma ajutati deloc laugh.gif
Tre sa incerc si BANUTZII tai dar si pe astia cu portocale.
kill all my demons, and my angels might die too

#6 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 08 December 2006 - 10:01 AM

Faina reteta,o sa-i fac si eu de sarbatori ca-mi place combinatia cioco-portocale,in plus sunt si aspectuosi.
Merci de reteta floare.gif

Editat de Alis, 08 December 2006 - 10:03 AM.



#7 tanku

tanku

    sheepish sheep

  • Membri
  • 310 posturi
  • Location:al patrulea gard, langa debarcader

Postat 08 December 2006 - 10:05 AM

Paula, stiu ca-ti place ciocolata, eu zic sa te pui pe treaba! laugh.gif
Geomy, punem de-un barter? Cozonac in schimbul fursecurilor? tongue.gif

Alis, o sa-ti placa amestecul de arome! daca iese aluatul moale la framantat, cand faci ruloul te sfatuiesc sa-l pui la congelator, se taie foarte usor feliute. floare.gif

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 December 2006 - 11:10 AM

Foarte faine, s-ar putea folosi şi zahărul aromatizat cu coajă de portocală ca să-i dea gust mai pronunţat de portocală şi eventual la sfârşit decora cu un pic de ciocolată topită ca să accentueze si gustul de ciocolată.
Bravo tankule! icon_smile.gif


#9 tanku

tanku

    sheepish sheep

  • Membri
  • 310 posturi
  • Location:al patrulea gard, langa debarcader

Postat 08 December 2006 - 11:22 AM

(Adriana Nicoleta @ Dec 8 2006, 09:10 AM)

Foarte faine, s-ar putea folosi şi zahărul aromatizat cu coajă de portocală ca să-i dea gust mai pronunţat de portocală şi eventual la sfârşit decora cu un pic de ciocolată topită ca să accentueze si gustul de ciocolată.
Bravo tankule! icon_smile.gif


Multumesc! buna ideea cu ciocolata topita, incerc data viitoare floare.gif

#10 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 December 2006 - 12:21 PM

tanku, arata tare fain fursecurile tale, am sa le incerc si eu wink.gif
Asa, si?



#11 R_33582

R_33582

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi

Postat 08 December 2006 - 01:55 PM

(Adriana Nicoleta @ Dec 8 2006, 09:10 AM)

Foarte faine, s-ar putea folosi şi zahărul aromatizat cu coajă de portocală ca să-i dea gust mai pronunţat de portocală şi eventual la sfârşit decora cu un pic de ciocolată topită ca să accentueze si gustul de ciocolată.
Bravo tankule! icon_smile.gif


adriana asta ai scris special pentru mine sa ma ia poftele si mai rau? complotezi cu tanku?

#12 tanku

tanku

    sheepish sheep

  • Membri
  • 310 posturi
  • Location:al patrulea gard, langa debarcader

Postat 08 December 2006 - 02:10 PM

Bogdana, sa le-ncerci, se fac usor! wink.gif Sigur repet figura peste o saptamana sau doua rolleyes.gif .

Si tu, Paula, nu te mai gandi la comploturi, ca acum ma gandesc cum sa fac rost de lichior de portocale, fara sa cumpar sticla intreaga : ma duc cu al meu la restaurant, comand 50 sau 100 ml de lichior, cand nu se uit nimeni, jap cu el intr-un borcanel/pahar cu capac pregatit dinainte, ascuns sub pulover, fular, maneca paltonului, ceva, si gata! Singura problema e sa nu se sesizeze cineva ca am dat cam repede pe gat bauturica laugh.gif

#13 R_33582

R_33582

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi

Postat 08 December 2006 - 02:18 PM

mei tanku nika nu pricepi si doar ti-am mai explicat o data
iei o sticluta mai mica, sau un borcan sau ce recipient vrei tu si te duci la un bar si ceri 100 ml lichior sau cat iti trebuie, ce mai conteaza ca se uita aia urat sau frumos...tu iti iei lichiorul si faci fursecuri mai bune

deci serios mama mea cumpara Rum strain in loc de esenta de rom si garantat era mai bun...si cumpara numai cat ii trebuia, acuma ce-i drept nici nu sta la oras ci la sat unde o stie pe vanzatoarea de la buticul din fata blocului nostru

asa ca..treci de cumpara si nu pe furis, asa mai cu tupeu tongue.gif tongue.gif

#14 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 December 2006 - 09:50 PM

am facut aluatul si l-am impachetat.acum asteapta frumusel la frigider pina dimineata cand il tai felii si-l coc.revin cu impresii si poze.

#15 tanku

tanku

    sheepish sheep

  • Membri
  • 310 posturi
  • Location:al patrulea gard, langa debarcader

Postat 08 December 2006 - 09:54 PM

icon_cheers.gif S_tana, abia astept sa vad rezultatul! Am emotii icon_redface.gif . Ai pus lichior de portocale?

#16 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 08 December 2006 - 11:48 PM

tanku era sa ma gasesti pe la traume. blink.gif

m-am hotarat in final sa-i coc in seara asta,dupa ce mi-am culcat puiul.
nu am pus lichior ca nu aveam in casa ,in schimb am pus de la dr.oetker 1plic de zahar +coaja razuita de portocala

[attachmentid=72559]

aluatul s-a comportat excelent la lucru si la taiat dupa ce a stat cred mai mult de 2 ore la frigider,dar mie mi s-au latit foarte mult,au iesit placinte rolleyes.gif

[attachmentid=72556]

la gust sunt excelenti,sotul mi-a spus ca daca nu-mi plac cum arata pina dimineata ii mananca pe toti laugh.gif
vrea sa-i mai fac de craciun dar vreau sa arate ca ai tai.

[attachmentid=72557]

Miniaturi atașate

  • IMG_4472.JPG
  • IMG_4474.JPG
  • IMG_4476.JPG


#17 tanku

tanku

    sheepish sheep

  • Membri
  • 310 posturi
  • Location:al patrulea gard, langa debarcader

Postat 09 December 2006 - 07:23 AM

Tana, me imi place cum au iesit, asa latiti, si ma intristez ca nu esti foarte multumita. Sa fie de vina praful de copt, al nostru de pe-aici sa creasca mai putin? unsure.gif
Sau marimea ruloului? Cand taiam biscuitii, nu erau mai mari ca un banut de cicolata (de=ala invelit in staniol auriu). Si am lasat loc destul intre ei in tava, ca scria pe undeva ca o sa mai creasca.

Am sa repet reteta, saptamana viitoare, cred, si atunci sa masor fursecurile taiate, inainte sa fie introduse la cuptor?

Ma bucur ca vrei sa-i mai incerci..si ca v-au placut. floare.gif floare.gif floare.gif

#18 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 10 December 2006 - 11:23 AM

Neataaaa!

Azi ma duc la niste prieteni si ma gandeam sa nu le trec pragul cu mana goala.
Deeeeci, m'am gandit ca biscuitii tai ar fi o idee buna, mai ales ca ma gandesc la ei de muuuult tongue.gif (la biscuiti laugh.gif nu la prieteni)

Sou, aseara am facut aluaturile (bila este cel cu cacao, sulul e cel cu porto, l'am facut direct sul sa'mi fie mai usor dimineata) si le'am culcat in frigider, peste noapte.

[attachmentid=72951]

iar azi de dimineata, pana s'a facut cafeaua tongue.gif au aparut si biscuitii:

[attachmentid=72952]
[attachmentid=72953]
[attachmentid=72954]
[attachmentid=72955]
[attachmentid=72956]

farfuria asta e pt tine special, tankutz:
[attachmentid=72957]

Am pus ciocolata Anidor cu menta tongue.gif ca'mi place si eram curioasa daca se simte (da, se simte menta!!!!)
Cu aroma de portocala m'am scos cu o esenta pe care o aveam prin casa caci gemul pe care l'am cumparat numa gust si aroma de portocale nu avea mad.gif (Raureni, bleah mad.gif - cojile de portocale din el m'au facut sa nu'l arunc, in rest... mad.gif ) asa, si am mai pus coaja de portocale amestecata cu zahar, cam 1 lingura juma'.
Mi'au iesit cam 41 de bucati, mari si bune si gustoase.
Prima tava le'am taiat o idee cam groase asa ca preferatele mele sunt cele din tava doi, pe care le'am si ornat cu cioco - merci Adriana pt idee floare.gif
Cele din tava 2 imi plac mai mult pt ca au iesit crocante pe margini si pufoase in interior.

DE-LI-CIOA-SE!!!!
Saru'mana pt reteta Tanku, am sa le mai fac si de Craciun floare.gif

Miniaturi atașate

  • 01_inainte_de_frigi.JPG
  • 02_foaia_intinsa.JPG
  • 03_asamblare.JPG
  • 05_tava_1.JPG
  • DSC04209.JPG
  • DSC04226.JPG
  • DSC04233.JPG

Editat de Geomy, 10 December 2006 - 11:47 AM.

kill all my demons, and my angels might die too

#19 tanku

tanku

    sheepish sheep

  • Membri
  • 310 posturi
  • Location:al patrulea gard, langa debarcader

Postat 10 December 2006 - 02:21 PM

icon_cheers.gif Geooo..mi-ai luminat ziua!
Sar'na pentru farfuria special pregatita, mai ca as venisa vad ce gust au cu ciocolata cu menta rolleyes.gif . Sa-ti fie de bine, tie si prietenilor tai.
sa stii ca gemul meu tot raureni parca era, cam zemos, asa e..vad cu ce-l inlocuiesc, ca am gasit si esenta de portocale, si saptamana viitoare se executa si-gur! floare.gif

#20 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 10 December 2006 - 06:07 PM

Pot sa'mi mai dau cu parerea? Am oprit si eu cativa biscuiti si de dimineata pana acum i'am tinut intr'o cutie de tabla, in frigider. Reci fiind, parfumul si aroma li s'a accentuat.
Pfiuuu, ce'mi plac!
Geo, potoleste'teeeee mad.gif
kill all my demons, and my angels might die too



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi