Sari la conținut

Poză

S.O.S. CARAMEL


8 răspunsuri la acest topic

#1 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 19 February 2007 - 10:26 AM

Asta-i o reteta foarte simpla de sos caramel ce da oricaru-i desert un "look" aparte, fie ca vorbim de clatite, inghetata, prajituri, tarte...etc. Poti sa-l tii in frigider vreo 2 saptamani si doar il incalzesti putin inainte de a-l folosi.

Ai nevoie de:

-60 gr. unt
-1 pahar/cana zahar
-1/2 pahar/cana frisca nebatuta ( nu conteaza recipientul cu care masurati, important e ca zaharul sa-l umle, iar frisca sa fie pe jumatate; daca vreti ca sosul sa fie mai gros sau mai subtire, folositi ceva mai putina sau mai multa frisca)
[attachmentid=85584]

Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda
[attachmentid=85585]

[attachmentid=85586]

Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se topeste
[attachmentid=85587]

Turnati apoi frisca si continuati sa amestecati pana amestecul e unitar
[attachmentid=85588]

Lasati amestecul sa se raceasca cateva minute amestecand din cand in cand pentru a avea o compozitie neteda
[attachmentid=85592]

Cand inca mai e cald puneti-l intr-un borcan la frigider. Incalziti cand vreti sa-l folositi.

Aici se lafaie pe o delicioasa placinta cu mere:

[attachmentid=85593]

Miniaturi atașate

  • SV500615.JPG
  • SV500618.JPG
  • SV500619.JPG
  • SV500622.JPG
  • SV500624.JPG
  • SV500626.JPG
  • SV500627.JPG


#2 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 19 February 2007 - 11:12 AM

L-am notat wink.gif
Pare usor de facut mellow.gif

#3 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 19 February 2007 - 11:15 AM

da, e foarte simplu, numai sa aveti grija cand puneti untul si smantana ca o sa iasa o gramada de aburi fierbinti...si nu care cumva sa-l scapati pe piele, e foarte, foarte fierbinte

#4 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 19 February 2007 - 11:35 AM

Kiken Hana, multumesc pentru reteta! Eu chiar saptamana trecuta am incercat o reteta de bomboane de caramel cochetand cu ideea unui sos...

#5 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 19 February 2007 - 05:44 PM

poate am sa incerc si eu caramelele..."secretul" la sos e untul, el il tine cremos si semi-lichid

#6 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 19 February 2007 - 08:41 PM

Merci de reteta ,de mult cautam asa ceva. floare.gif


#7 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 February 2007 - 08:59 PM

si eu cautam asa ceva, multam fain floare.gif
Asa, si?



#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 February 2007 - 10:20 AM

(Alis @ Feb 19 2007, 07:41 PM)

Merci de reteta ,de mult cautam asa ceva. floare.gif

(Bogdana @ Feb 19 2007, 07:59 PM)

si eu cautam asa ceva, multam fain floare.gif

Pai daca cautati mai bine, el era deja pe culinar si va astepta biggrin.gif
caramel

#9 lumynitza

lumynitza

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 12 March 2007 - 09:39 PM

Tocmai am facut sosul caramel....e suuuuuper bun,merita! 041.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi