Dulceata de zmeura este foarte aromata si potrivita pentru perioadele in care nu mai gasim fructe proaspete. Poti sa o prepari si tu acasa, sa o folosesti la diferite prajituri sau sa o consumi pe paine prajita cu unt.
Se amesteca 2 linguri de zahar cu plicul de gelfix, se pun peste fructe, se amesteca si se pun la fiert pana dau in clocot. Se spumeaza intre timp. Dupa ce a dat in clocot, se pune zaharul ramas, si se mai fierbe. Dupa ce incepe sa fiarba se mai tine pe foc aproximativ 1 minut. Se opreste focul, se lasa putin si se ia spuma ce s-a strans deasupra. Se pune in borcane. Dupa ce se pune capacul, borcanele se intorc cu capul in jos, circa 5 minute. Dulceata astfel preparata pastreaza foarte bine aroma fructelor si are o culoare placuta.
Dulceata de zmeura astfel preparata poate fi folosita la diferite retete de prajituri.
Reteta Dulceata de zmeura a fost propusa de gloxinia pe forum culinar.ro

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii