Sari la conținut

Poză

Friptura de miel coroana


35 răspunsuri la acest topic

#1 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 27 April 2008 - 09:37 PM

Am vrut sa fac ceva special pentru masa de Paste si tot uitandu-ma pe net am dat de friptura coroana si am zis ca aceasta va fi la piece de resistance pe masa mea. Ceea ce si a fost. am avut multi musafiri la masa si nu mai conteneau sa ma felicite pentru indemanarea si priceperea mea :love10: . Concluzia...cu siguranta voi mai repeta figura mai ales ca nu este foarte greu de facut, iar efectul e impresionant. Si ca sa va dati seama despre ce vorbesc incep direct cu imaginea finala, dar cu siguranta ca ati mai vazut pe undeva asa ceva:

11.jpg

Editat de Cap.ele, 09 April 2012 - 11:36 AM.


#2 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 27 April 2008 - 09:55 PM

Am folosit:

1 carcasa de miel
sare
piper
ulei de masline
vin alb
usturoi
ierburi aromate (salvie, rozmarin, menta)

Incepem sa pregatim carcasa de miel. Pentru asta va trebuie neaparat un cutit care sa taie foarte bine.

Se taie partea din fata de la carcasa (pielea de pe piept), apoi se desface carcasa apasand cu mainile. Se taie coastele de la incheietura cu coloana, afand grija sa nu se taie de pe carne. Se taie afara coloana vertebrala. Aceasta este cea mai dificila si minutioasa parte a procesului. Aveti grija sa taiati pe langa vertebre astfel incat carnea de dedesubt sa nu fie lezata prea tare.
1.jpg
2.jpg

Se curata carnea de eventualele resturi de oase ramase si se taie coastele mai mici astfel incat sa ramana de-o parte si de alta doar coastele mari (vreo 8-9 pe fiecare parte). Se cresteaza pielita de pe coaste pana la jumatate, apoi oasele ramase libere se curata bine de carne si pielite.
3.jpg
4.jpg
(da, stiu ca arata cam alien tongue.gif )

Am lasat carnea la marinat in vin+2 linguri ulei de masline+2 catei de usturoi+ierburi peste noapte (ajunge si cateva ore).
5.jpg

A doua zi am adunat carnea pe langa coaste si am impuns coastele de la margine, legandu-le 2 cate 2.
6.jpg
7.jpg

Intr-un mojar am zdrobit 2 catei de usturoi cu sare, piper si rozmarin, am aduaugat 2 linguri ulei de masline si cu acest amestec am uns carnea din coroana.

Am legat cu o ata si baza coroanei mele pentru a-i da deschiderea dorita.
8.jpg

Am invelit capetele coastelor cu folie de aluminiu si am pus peste carne cateva ierburi (rozmarin,salvie si menta), apoi am dat la cuptor.
9.jpg

Editat de KikenHana, 27 April 2008 - 10:05 PM.


#3 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 27 April 2008 - 09:58 PM

Si rezultatul pe care acum il stiti...

10.jpg
12.jpg

#4 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 27 April 2008 - 10:05 PM

spectaculos! parca-i simt mirosul rolleyes.gif

#5 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 27 April 2008 - 10:09 PM

QUOTE(Carmiris @ Apr 27 2008, 10:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
spectaculos! parca-i simt mirosul rolleyes.gif


Da, spectaculos si foarte bun!

#6 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 27 April 2008 - 10:36 PM

wow............. ti-am admirat de fiecare data minunatiile, dar asta este intradevar spectacular ( spectaculos..?!)
mi-a placut si aluatul oparit...brava KikenHana occasion14.gif
Fan n_puiu for ever



#7 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 27 April 2008 - 10:46 PM

KikenHana, excelent! Mai am ceva ramasite de miel in congelator, dar taiat bucati deja, asa ca nu am cum sa o fac asa, dar o sa retin reteta pentru ocazii viitoare. Si numa' ce mi-am adus aminte ca is datoare cu o poza de sectiune de cozonac .... eusa_doh.gif

#8 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 27 April 2008 - 11:03 PM

QUOTE(stella @ Apr 27 2008, 10:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
wow............. ti-am admirat de fiecare data minunatiile, dar asta este intradevar spectacular ( spectaculos..?!)
mi-a placut si aluatul oparit...brava KikenHana occasion14.gif



QUOTE(Iepurele_Grabit @ Apr 27 2008, 10:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
KikenHana, excelent! Mai am ceva ramasite de miel in congelator, dar taiat bucati deja, asa ca nu am cum sa o fac asa, dar o sa retin reteta pentru ocazii viitoare. Si numa' ce mi-am adus aminte ca is datoare cu o poza de sectiune de cozonac .... eusa_doh.gif



Multumesc fetelor pentru cuvintele frumoase floare.gif...am sa ma bucur mult cand spectacularul meu va va face si voua masa spectaculoasa headbang.gif

Editat de KikenHana, 27 April 2008 - 11:03 PM.


#9 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 April 2008 - 06:04 PM

Minunat! As fi vrut si eu sa fac o coroana asa, dar am operat altfel coastele la cererea publicului! floare.gif
Foarte frumoasa realizare!
Si daca a fost si buna...... occasion14.gif
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#10 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 28 April 2008 - 06:17 PM

QUOTE(little coffee @ Apr 28 2008, 06:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Minunat! As fi vrut si eu sa fac o coroana asa, dar am operat altfel coastele la cererea publicului! floare.gif
Foarte frumoasa realizare!
Si daca a fost si buna...... occasion14.gif



Ei little coffee, las ca ai sa mai ai tu ocazia si pentru coroana smile.gif. De buna a fost foarte buna, iar efectul vizual i-a sporit bunatatea biggrin.gif

#11 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 28 April 2008 - 06:22 PM

Kiken,fix asa,cu coroana fac si eu,cred ca mai demult am scris asta,doar ca in mijloc pun drobul invelit in prapure si coc asa,impreuna tot.
A fost,de fiecare data,foaaarte apreciat wink.gif

#12 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 28 April 2008 - 07:48 PM

Bravo, frumos-frumos si gustos!
Eu am cumparat coroana ( carnita porc) facuta de gata, eu numai am pus-o la cuptor .Saru'mana de poze, acum am inteles exact ce si cum trebuie facut.
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#13 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 28 April 2008 - 09:26 PM

QUOTE(Bolognese di Cluj @ Apr 28 2008, 06:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Kiken,fix asa,cu coroana fac si eu,cred ca mai demult am scris asta,doar ca in mijloc pun drobul invelit in prapure si coc asa,impreuna tot.
A fost,de fiecare data,foaaarte apreciat wink.gif



Foarte buna si ideea cu drobul Bolognese, poate incerc pe viitor, desi nu prea sunt eu fan drob unsure.gif

QUOTE(Strugurel @ Apr 28 2008, 07:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravo, frumos-frumos si gustos!
Eu am cumparat coroana ( carnita porc) facuta de gata, eu numai am pus-o la cuptor .Saru'mana de poze, acum am inteles exact ce si cum trebuie facut.


Cam asta e ideea Strugurel... la porc ma gandesc ca fiind mai mare se foloseste doar o parte din coaste, nu amandoua ca la miel...o sa incerc si pe porc cand voi avea ocazia biggrin.gif


#14 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 29 April 2008 - 02:14 AM

FOARTE ASPECTOASA CORANA DE MIEL!!..

nu sint prietena cu carnea de miel,dar vreau sa prestez cu costita de porc.
mersi KikenHana.


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#15 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 29 April 2008 - 08:26 AM

QUOTE(PARADIS @ Apr 29 2008, 02:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
FOARTE ASPECTOASA CORANA DE MIEL!!..

nu sint prietena cu carnea de miel,dar vreau sa prestez cu costita de porc.
mersi KikenHana.


Cu placere PARADIS... m-am mai uitat si eu pt porc si iti trebuie o bucata cam asa...
ribroastuncooked.jpg

#16 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 11 February 2009 - 03:30 PM

Ideea am luato dintro revista "practic in bucatarie"
Spun "ideea" si nu "reteta" pentru ca la momentul cand am prestato nu mai aveam revista asa ca am facut umplutura dupa ureche tongue.gif si restul din amintiri...

Din pacate nu am decat o poza si aceea nu prea reusita (la vremea respectiva nu eram fan Culinar si am pozato doar pt a o arata unor prietene)
Asta-i poza,ca sa va dumiriti despre ce e vorba:






Cum am procedat:
O coasta intreaga de miel am crestato putin intre fiecare osicior,am intorso pe dos rolleyes.gif pt ca oasele sa arate evazate si am cusuto (initial am incercat sa o prind cu scobitori,bete de frigarui...dar nu statea )
Am facut umplutura din
carne de miel
kaizer
orez
ciuperci intregi
ceapa verde,marar
2 oua
Am calit carnea,kaizerul,ciupercile,am fiert orezul ,am tocat ceapa si mararul ,le-am amestecat pe toate si am pus ouale batute (si sare,piper dupa gust)
La umplutura am improvizat puternic pt ca nu mai tineam minte absolut nimic din reteta prezentata in revista.
Dar sunt convinsa ca avem aici bucatarese pricepute care pot improviza mai bine decat mine smile.gif

Am asezat in tava cateva fasii de kaizer
Am asezat "coroana" peste feliile de kaizer
Am pus in coroana umplutura
Am invelit de jur imprejur coroana in folie de aluminiu plus fiecare osicior in parte ca sa nu se inegreasca/arda

Am dat la cuptor..

Eu am crestat putin cam mult coasta,alfel mi-ar fi intrat mai multa umplutura.

Iese foarte aspectuasa pentru masa de Paste. Eu am prezentato pe un platou pe care am pus ceapa verde si oua rosii


#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 February 2009 - 04:04 PM

Arata foarte frumos, o sa trebuiasca sa tragem sus mesajul asta mai incolo sa fie sursa de inspiratie pentru Pasti. smile.gif

#18 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 11 February 2009 - 04:25 PM

Ma bucur ca-ti place,Adriana.
Sa sti ca aranjata si dichisita arata spectaculos pe platou.


#19 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 21 February 2009 - 09:30 PM

Eu am pus-o la imagini anu trecut, iata si linkul:http://www.culinar.r...e-miel-coroana/
De umplut n-am umplut-o cu nimic, decat cu carne de miel biggrin.gif

Editat de KikenHana, 21 February 2009 - 09:30 PM.


#20 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 11 March 2009 - 03:52 PM

Hana ,nu vazusem ca ai pus reteta in imagini .Foarte frumoasa coronita ti-a iesit floare.gif
pun link-ul iar,ca al tau nu se deschide

AICI

edit :acum am vazut ca tu ai taiat coastele mai mici. Eu am facut dintr-o singura parte (cred ca mielul meu era jumate oaie biggrin.gif )

Editat de mon@, 11 March 2009 - 04:00 PM.





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi