Sari la conținut

Poză

Salam de biscuiti


61 răspunsuri la acest topic

#1 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 November 2005 - 07:52 PM

Azi dimineata am cautat o reteta de salam de biscuiti si nu am gasit ceva care sa ma satisfaca, asa ca am facut combinatii... icon_frown.gif . Cum am vazut ca nu era nici o reteta in imagini am zis ca... poate ajuta pe cineva... si...
Ingediente:
1 kg biscuiti (maruntiti)
250 ml lapte
3 ls cu cacao
7 ls cu zahar
250 g unt
3 fiole cu esenta de rom
2 fiole cu esenta de vanilie
750 g rahat taiat cubulete

4 linguri cu fulgi de nuca de cocos

[attachmentid=26387]

Am pus laptele, zaharul si cacaoa intr-o craticioara. Cand au ineput sa fiarba am pus cam 3 linguri de rahat.

[attachmentid=26391]

Dupa ce s-a topit un pic rahatul, cam 7-8 minute lasat pe foc, am adaugat restul de rahat...

[attachmentid=26392]

Am mai lasat 5 minute sa fiarba si am luat de pe foc. Cand s-a racit un pic am adaugat untul. Amestecul asta l-am pus peste biscuiti ... Acum am adaugat si esentele.

[attachmentid=26393]

Am amestecat bine compozitia. Peste o folie de plastic am pus 2 linguri cu fulgi de cocos. Am pus 1/2 din compozitie...

[attachmentid=26394]

Am adus la forma unui salam, la fel am procedat si cu celalalt... Au iesit doua salamuri destul de mari... icon_biggrin.gif

[attachmentid=26395]


Si asa arata feliat...

[attachmentid=26396]

Pentru multa lume este arhicunoscut, eu l-am facut pentru prima oara... icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • ingrediente.jpg
  • un_pic_de_rahat.jpg
  • restu_de_rahat.jpg
  • amestec_peste.jpg
  • salam_peste_folie.jpg
  • final.jpg
  • feliat.jpg

Ascut cutzitu'

#2 CorinaZ

CorinaZ

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 November 2005 - 07:57 PM

Asta nu da gres niciodata, si mie imi place ff mult:

Miniaturi atașate

  • DSC03515.JPG

"Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)

#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 November 2005 - 10:18 PM

Cristina ai făcut foarte bine, îţi mulţumesc, mie îmi plac enorm reţetele cu poze, de când sunt aici nu l-am făcut şi de nu ştiu câte ori tot am zis că-l fac, de data asta chiar îl fac, ar putea fi şi o idee de a-l face cadou de Crăciun că eu oricum fac numai biscuiţi la toată lumea că altceva nu pot.


#4 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 November 2005 - 10:36 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Nov 27 2005, 10:18 PM)

Cristina ai făcut foarte bine, îţi mulţumesc, mie îmi plac enorm reţetele cu poze, de când sunt aici nu l-am făcut şi de nu ştiu câte ori tot am zis că-l fac, de data asta chiar îl fac, ar putea fi şi o idee de a-l face cadou de Crăciun că eu oricum fac numai biscuiţi la toată lumea că altceva nu pot.

wub.gif floare.gif
Ascut cutzitu'

#5 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 12 December 2005 - 03:21 PM

Corina , la tine arata altfel salamul de biscuiti...ai alta reteta?

#6 Nally

Nally

    Bucataras

  • Membri
  • 52 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 12 December 2005 - 11:24 PM

Al meu arata asa.... icon_smile.gif

Miniaturi atașate

  • IMG_4610_dated.JPG

Editat de Nally, 12 December 2005 - 11:25 PM.


#7 AlinTatoC

AlinTatoC

    Master of disaster

  • Membri
  • 1718 posturi
  • Location:RO-fi

Postat 13 December 2005 - 10:53 PM

Super arata salamul de biscuiti! Noi nu cred ca gasim rahar si nu putem face icon_frown.gif
Dar ne multumim cu pozele vostre!
IPB Image

#8 Liliana Neciu

Liliana Neciu

    Big Chef

  • Membri
  • 748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Gilau (Cluj)
  • Interests:familia, muzica, florile

Postat 14 December 2005 - 12:09 AM

Se face foarte bine si fara rahat!!! Eu nu am pus rahat niciodata! asa ca , faceti identic, in afara de rahat. Cu incredere ca iese.... Eu pun in el si nuci, stafide, alune, sau alti samburi... fiecare dupa gust.
Acuma la Craciun cred ca o sa il incerc cu rahat..... arata super!





#9 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 10:57 AM

Am gasit si eu ceva(tot site rus) icon_smile.gif

250 gr cioclata
120ml frisca sau smintina mai groasa
50 gr unt
10 buc. migdale
10 buc.alune ,nuci sau altele...


Cicolata se rupe bucati,se adaoga untul si smintina.
Se topeste la bain marie pina la omogenizare
Se raceste la frigider 30 min.
Se amesteca bine compozitia racita

Editat de OXANA, 14 December 2005 - 11:05 AM.


#10 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 10:58 AM

icon_smile.gif
Se adaoga nucile

#11 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 10:59 AM

Se mesteca bine cu o lingura de lemn

#12 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 11:00 AM

Se pune pe folie de aluminiu sau plastic

#13 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 11:01 AM

icon_smile.gif
Se ruleaza strins,si fie fara bule de aer

#14 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 11:01 AM

icon_smile.gif
Capetele

#15 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 11:04 AM

icon_smile.gif Se pune in frigider pe 2 ore
si e gata icon_smile.gif Cu prima ocazie o fac si eu icon_smile.gif

#16 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 11:04 AM

icon_smile.gif

#17 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 14 December 2005 - 05:27 PM

Acum vre-o doua luni am facut ceva asemanator cu salamul de biscuiti. Receta o am in una din cartile mele cu retete italiene, ingredientele mi s-au parut minunate si usor de facut. Numai ca rezultatul nu a fost ca cel din carte, chiar daca am respectat reteta si proportiile. A fost cam moale, nu era nevoie sa-l maninci cu lingura, dar cu furculita sigur. La congelator a stat destul, e foarte gustos, dar moale.

#18 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 14 December 2005 - 05:35 PM

Si in poza din carte e indicata furculita, numai ca al meu nu prea reuseam sa-l tai felii plus ca se incleia de maini si cutit. Cum am mai zis e gustos pentru ca e cu amaretti biscuits, migdale, ciocolata neagra, lapte condensat, scortisoara si abricoase uscate.

#19 CorinaZ

CorinaZ

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 December 2005 - 05:39 PM

Acuma m-am gasit si eu sa raspund. Nu stiu ce reteta am, ca eu le fac pe toate dupa ureche. O crema groasa cu cacao la care adaug ce-mi trece pe chelie: nuci, migdale, rahat uneori si biscuiti(in cantitati strict aleatorii icon_smile.gif ). La ala pozatu` am pus mai mult niste biscuiti cu scortisoara maronii, care nu se prea vad. dar a iesit bun! icon_razz.gif Mai ales pt ca am pus multa cacao!care, pe langa gust, aduce si o gramada de antioxidanti, deci..ura! rolleyes.gif
"Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)

#20 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 06:53 PM

QUOTE(Oly @ Dec 14 2005, 04:27 PM)

Acum vre-o doua luni am facut ceva asemanator cu salamul de biscuiti. Receta o am in una din cartile mele cu retete italiene, ingredientele mi s-au parut minunate si usor de facut. Numai ca rezultatul nu a fost ca cel din carte, chiar daca am respectat reteta si proportiile. A fost cam moale, nu era nevoie sa-l maninci cu lingura, dar cu furculita sigur. La congelator a stat destul, e foarte gustos, dar moale.



Poate era bine bine daca adauga-i biscuiti sa nu fie moale rolleyes.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi