Dulceaţă de căpsuni reţetă.Dulceata de capsuni cu rom este una dintre cele mai bune dulceturi pe care le-am gustat. Are o aroma foarte puternica, romul parca scoate in evidenta si mai bine aroma capsunilor.
Capsunile spalate, curatate si eventual taiate daca sunt prea mari (la mine 818gr.)
Zaharul aceeasi cantitate cu capsunile (818gr.) se pune intr-o cratita de 4L impreuna cu 250ml apa, Se fierbe siropul pana cand picaturile care se scurg de pe lingura pe farfurie formeaza perle. Se stinge focul, se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie si se pun capsunile, un plic de zahar vanilinat si se amesteca. Se lasa cam 1 ora vasul acoperit, apoi se da drumul iar la foc si se fierbe cam o jumatate de ora pana cand din nou picaturile de pe lingura raman ca niste perle pe farfurie. Imediat se pune zeama de la o jumatate de lamaie si 2 linguri de rom, se amesteca si se stinge focul.
Dupa 10/15 min se pune in borcanele spalate, uscate, si se inchid cu capacul. Se pastreaza in camara. Capacul nu se deschide decat inainte de a fi consumata dulceata de capsuni, pentru ca se formeaza vid in interior. Atentie este o dulceata foarte legata, fructele raman intregi iar siropul este gros. Momentul in care picaturile incep sa se formeze pe farfurie imediat trebuie inchis focul, altfel dulceata incepe sa se inchida la culoare si siropul sa devina vascos.
Pofta buna! Reteta Dulceata de capsuni propusa de Ardnax Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacAm facut blaturi din turta dulce, 4 bucati, dar se pot face si mai putine daca doriti un tort nu prea inalt, apoi un jeleu...
Tort din turta dulceEste absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Pai de la cine sa inveti sa prepari saramura cu peste, daca nu de la Bucatarasi de pe malul Dunarii ? M-am indragostit...
Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapteDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii