Prajitura insiropata cu mere

Albusurile se bat spuma cu praful de sare si zaharul, apoi se icorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt si la

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura insiropata cu mere

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g pesmet alb
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 mere
  • un cub de unt pentru uns forma
  • Sirop:250 ml apa+150 g zahar+esenta
  • Ornat:250 g zahar pudra
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • o esenta de lamaie
  • 200 ml frisca amestecata cu crema de ciocolata

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu praful de sare si zaharul, apoi se icorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt si la sfarsit se adauga unul din mere curatat de coaja si dat prin razatoare.

Se unge o forma detasabila si se toarna aluatul apoi se baga din loc in loc feliute din cel de al doilea mar, pe care l-am curatat de coaja si taiat feliute subtiri si se da la copt cca 20 de min. la foc potrivit.

Siropul se prepara dand in cateva clocote apa cu zaharul si la sfarsit adaugam si esenta(dupa ce luam siropul dec pe foc), apoi se da la racit.

Siropul rece se toarna peste prajitura calda, nescoasa din forma, apoi se desface inelul si se aseaza prajitura cu grija pe un platou.

Se prepara glazura intr-o craticioara, pe flacara mica, amestecand zaharul pudra cu sucul de lamaie si esenta, pana ce se topeste si obtinem o pasata fina care se lasa putin la racorit iar apoi se toarna deasupra prajiturii.

Se lasa cca o ora la frigider apoi se orneaza cu frisca batuta si amestecata cu crema de ciocolata(poate sa fie Nutella sau Finetti,sau ciocolata topita).
Pofta buna!

Reteta Prajitura insiropata cu mere a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura cu mere si cacao,

Prajiturica frageda cu mere si nuci,

Prajitura cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Parteneri
Savarine - 3 ani de Bucataras
Bucataras.RO

Savarine - 3 ani de Bucataras

 Un desert de care am fost atrasa inca din copilarie!!! M-am inspirat dupa reteta dragei mele Jamila.  Pentru...

Savarine - 3 ani de Bucataras
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!