Focaccine aromate (focaccia)

1. Incalzim 180 gr de lapte (doar putin cat sa nu fie rece rece) si dizolvam dojdia in el,adaugam mierea si 160 gr faina. 2.Dupa ce si-a dublat volumu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Focaccine aromate (focaccia)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 280 gr lapte gras
  • 1 ou
  • 10 gr sare
  • 10 gr zahar
  • 20 gr ulei masline
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita miere
  • o lingura mare cu ierburi(eu am pus salvie
  • timo
  • rozmarin)
  • SARAMURA: 3 gr sare grunjoasa
  • 8 gr apa clocotita
  • 8 gr ulei masline

Mod de preparare

1. Incalzim 180 gr de lapte (doar putin cat sa nu fie rece rece) si dizolvam dojdia in el,adaugam mierea si 160 gr faina.

2.Dupa ce si-a dublat volumul (aproximativ 1ora) adaugam restul de lapte (100 gr) si o parte de faina si amestecam putin aluatul. Adaugam oul, sarea, zaharul si restul de faina si framantam pana la compactare.

3. Adaugam acum uleiul si ierburile si framantam.

4. Dupa 5-6 minute de framantat iese urmatoarea bila, punem la crescut 45 minute.

5. Impartim aluatul (eu l-am impartit in 4 bilute de aproximativ 150 gr) si intindem fiecare bucata cam cat grosimea unui deget (nu se intinde cu facaletul ci cu mana) si punem la crescut 30 minute.

6. Facem mici gropite cu degetele,ungem cu saramura si mai lasam 30-40 minute sa creasca:

Le bagam la 200 grade pentru 15 minute (inainte le pudrati cu sare grunjoasa)


Pofta buna!

Reteta Focaccine aromate (focaccia) a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete de focaccia gasiti aici:

Focaccia umpluta ,

Foccacia umpluta a la MAYA .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Checul Godina
Bucataras.RO

Checul Godina

Un chec din albusuri cu mac si merisoare

Checul Godina
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa