Merdenele cu branza

Se face o coca potrivita buna de intins subtire si se imparte in 3-4 bilutze egale. Se intinde cat se poate de subtire o biluta si se unge cu margarin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Merdenele cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • faina 400 gr
  • o lingurita sare
  • o lingurita drojdie uscata
  • apa rece
  • margarina si ulei
  • Umplutura:
  • gris fiert cu putina sare si apoi amestecat cu branza rasa

Mod de preparare

Se face o coca potrivita buna de intins subtire si se imparte in 3-4 bilutze egale. Se intinde cat se poate de subtire o biluta si se unge cu margarina topita.

Se impacheteaza, avand grija sa se unga cu margarina de fiecare data. Se continua tot asa cu restul bilutelor. Se baga la frigider aluatul impaturit pentru o ora (cu cat sta la rece mai mult cu atat mai abine). Se scot de la frigider, se intind pe masa unsa cu ulei (atentie!! nu se mai lucreaza cu faina de acum), si apoi se umplu cu compozitia de branza. Se impacheteaza. Se pun in tava unsa cu ulei. Se coc la 220 grade in cuptorul incins bine in prealabil.


Se servesc la desert ori ca gustare.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori