Cocktail de cafea

Cocktail de cafea este o reteta simpla pe care o puteti face in orice seara calduroasa de vara. Pentru aceasta reteta de bautura racoritoare va trebuie cafea, coniac si gheata.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cescuta esenta de cafea
  • 1 galbenus
  • 1 jumatate cescuta coniac
  • 30 gr zahar
  • 2 linguri gheata pisata
  • apa

Mod de preparare

Cocktail de cafea este o reteta simpla pe care o puteti face in orice seara calduroasa de vara. Pentru aceasta reteta de bautura racoritoare puteti folosi si alte bauturi alcoolice cum este romul sau lichiorul de cafea sau daca nu va place puteti renunta cu totul la alcool si puteti inlocui cu sirop de ciocolata. Atata doar daca alegeti aceasta varianta renuntati la zahar, pentru ca altfel ar fi prea dulce. Galbenusul de ou se freaca cu zaharul, iar apoi se toarna esenta de cafea. Se dauga coniacul, gheata si se completeaza cu apa dupa care se amesteca continuu.


Cocktailul de cafea se serveste imediat, in pahare de martini sau pahar joase ca de wiskey. Puteti orna cu ciocolata si daca doriti mai puteti pune frisca sau inghetata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca