Cocteil de citrice

Se spala mandarinele si portocalele, se curata de coaja, se desfac in doua, se curata de coaja alba interioara. Se taie de-a curmezisul in felii de cc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mandarne mari
  • 2 portocale
  • Doua banane 1 grepfrut
  • I lingura coniac
  • 60 g miere
  • 5 l suc de portocale
  • 1 l suc carbogazos de ghimber
  • 1l.c. zeama de lamaie (facultativ)

Mod de preparare

Se spala mandarinele si portocalele, se curata de coaja, se desfac in doua, se curata de coaja alba interioara. Se taie de-a curmezisul in felii de cca 1 cm latime. Se scot samburii, fructele curatate se pun intr-un castron de cel putin 2,5 l adanc si larg. Se curata apoi bananele si se taie rondele, se stoarce zeama din grepfrut peste fructele taiate, se adauga coniac si se amesteca totul cu grija. In final, se adauga mierea, sucul de portocale, se amesteca din nou. Se pune la frigider pana a doua zi, acoperit. Inainte de consum se stropeste cu sucul racoritor carbogazos de ghimber si se amesteca. Se serveste rece, in pahare cu talpa groasa in forma de balon. Se pune cate o lingurita alaturi pentru scoaterea fructelor din pahar. Compozitia din castron se amesteca la fiecare servire in pahar, pentru ca fructele plutesc in suc. Pentru a-i da gust mai bun se poate folosi dozatorul de ceai umplut cu coaja rasa de portocala si lamaie, agatat pe marginea castronului pana se face servirea. Cei carora le place gustul acrisor pot adauga suc de lamaie.
Alte retete bauturi recomandate

Sirop brad

Socata

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci:...

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii