Sirop de capsune

Curatam fructele de resturile de frunze, se . spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat. Se zdrobesc cu mina, se lasa vasul la rece 10 ore,

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • vanilie
  • apa

Mod de preparare

Curatam fructele de resturile de frunze, se . spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat.

Se zdrobesc cu mina, se lasa vasul la rece 10 ore, dupa care se strecoara prin tifon si se lasa siropul sa se lim-

pezeasca.

Separat, se pune zaharul cu 2 1 de apa rece pe foc si se fierbe pina cind ajunge, legat ca pentru dulceata.

Atunci se pune siropul de fructe, se mai fierbe un sfert de ora, se parfumeaza eu putina vanilie si se pune cald in sticle curate si bine uscate.

Se tin sticlele invelite in paturi sau se fierb a doua zi in bain-marie. Se leaga sticlele inainte de a se pasteuriza cu celofan pus in doua, umezit cu apa rece si bine intins.

Sticlele se pastreaza in camara, la loc uscat.

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste de porc caramelizate la cuptor

Coaste de porc caramelizate la cuptor
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea