Sirop de zmeura

Am facut sirop de zmeura si mi-a placut foarte mult cum a iesit. Gustul este dulce-acrisor.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 1 kg zmeura
  • 550 g zahar
  • 550 ml apa
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Zmeura se spala si se amesteca cu zaharul. Se lasa la rece doua-trei ore pana cand isi lasa zeama. Dupa aceea, se pune la fiert impreuna cu apa si zeama de lamaie.

Se incalzeste cuptorul, apoi se opreste si se pun in el la uscat sticlele si capacele (3-4 sticle de 300 ml) pregatite pentru sirop.

Atunci cand siropul este gata, se strecoara si se pune fierbinte in sticle. Se infileteaza capacele la sticle si se pun la racit in paturi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide