Sirop trandafiri

Siropul trandafiri este o reteta de sirop de casa foarte aromat, potrivit pentru diferite deserturi.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 trandafiri
  • 2 l apa
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Petalele trandafirilor le intindem pe o hartie cca 10 minute pentru a se indeparta furnicile din ele.Dupa le clatim rapid intr-o apa. Stoarcem zeama de la o lamaie peste petale si frecam petalele pana cand lasa putina zeama.

Adaugam 2 l apa peste petale si le lasam asa cca 4 ore pentru a intra aroma petalelor in apa.

Dupa stoarcem bine petalele si apa de la trandafiri o amestecam cu kg de zahar.

Punem siropul la foc mediu si il fierbem pana ajunge la jumatate(el se mai ingroasa in timp ce se raceste).

http://shabbychicshop.ro/dulap-chei-perete/477-dulap-chei-lamai.html


Pastram siropul de trandafiri in sticlute.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...