Aperitiv de sarbatoare cu crema de branza Ceva Fin

Trebuie sa incercati aceasta reteta de aperitive de sarbatoarecu branza: cornete pufoase de paine umplute cu o bunatate de crema de branza Ceva Fin de la Delaco si sunca.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • · 250 g faina
  • · 10 g drojdie
  • · 1 lingurita sare
  • · 1/2 lingurita zahar
  • · 1galbenus de ou
  • · 1 ou intreg pentru uns aluatul inainte sa il punem in cuptor
  • · Lapte
  • · Smantana
  • · 50 g unt pentru aluat
  • · 50 g unt pentru uns aluatul intins
  • (Din cantitatile date la ingrediente aluat ies circa 7-8 morcovei de aluat. Depinde si de marimea conurilor confectionate)
  • Ingrediente umplutura :
  • · 150g Crema de branza Ceva fin cu smantana
  • · 140 g Crema de branza Ceva fin cu hrean
  • · 2 castraveti mai maricei
  • murati in otet
  • · 1 ceapa mica
  • · sare
  • piper dupa gust
  • · boia de ardei dulce
  • · chimen macinat
  • · 1/2 legatura frunze de patrunjel verde
  • · 2 oua fierte
  • · 150 g sunca presata (este deosebit daca puneti chiar si bucatele de carnati afumati sau pastrama)

Mod de preparare

Trebuie sa incercati aceasta reteta de aperitive cu branza: cornete pufoase de paine umplute cu o bunatate de crema de branza Ceva Fin de la Delaco si sunca.

Prepararea  aluatului:

Dizolvati drojdia in 100 ml lapte caldut impreuna cu 1/2 lingurita zahar si 1/2 lingurita sare. Lasati la dospespit si apoi amestecati cu restul de sare, galbenusurile de ou, 1 lingura smantana si 50 g unt topit. Framantati bine pana aluatul se desprinde de marginea vasului, presarati cu faina deasupra si lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Aluatul rezultat trebuie sa fie potrivit ca si consistenta. Dupa ce a crescut intindeti aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, la o grosime de jumatate de centimetru si ungeti suprafata ei cu unt topit. Lasati in repaos circa 3-5 minute dupa care taiti-o fasii late de 1,5 cm pe care le veti suci pe cornete de metal sau confectionate din carton.

Incalziti cuptorul, ungeti cornetele cu ou batut si coaceti-le la foc mic pana se rumenesc frumos. Dupa ce au copt le scoateti din cuptor, le lasati putin la racorit si indepartati apoi cornetele.

Preparare umplutura:

Intr-un vas puneti cele doua feluri de crema de branza Ceva Fin, adaugati o ceapa razuita fin, castravetii murati razuiti si ei fin, sunca presata taiata marunt, ouale fierte si taiate marunt. Condimentati cu sare piper, chimen macinat, adaugati patrunjelul verde taiat marunt si la final adaugati 1 lingurita boia de ardei dulce sau iute. Cornetele din aluat coapte in prealabil, le veti umple cu aceasta umplutura.

Pofta buna!

Sursa reteta: www.bucatareselevesele.ro


Aperitivele de sarbatoare cu crema de branza vor arata senzational pe masa de petrecere.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos