Branza surpriza cu pesmet

Toate ingredientele, afara de branza si pesmet, se amesteca. Din compozitia zarzavaturi-condimente se scoate o parte si se formeaza chiftele rotunde.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g cartofi fierti si zdrobiti
  • 2 cani de pesmet
  • 3 cesti zarzavaturi mixte fierte si zdrobite
  • 3 linguri de gris
  • 500 g branza
  • 2 linguri frunze de coriandru
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita curcuma taiat marunt
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • Sare
  • Pentru chutney :
  • 1 ceasca coriandru
  • 1 ceasca arahide
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 2 bucati ardei verde iute (chili)
  • Sare

Mod de preparare

Toate ingredientele, afara de branza si pesmet, se amesteca. Din compozitia zarzavaturi-condimente se scoate o parte si se formeaza chiftele rotunde.

Se intinde fiecare ca o placinta mica, se pune branza la mijloc, se ridica marginile si se inchid.

Se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins pana se inchid la culoare si devin crocante.

Se servesc cu chutney verde(ghiveci englezesc).

Ingredientele pentru chutney se toaca marunt , se amesteca si se serveste rece.
Alte retete culinare recomandate

Pui ciuperci

Ciuperci la cuptor

Ciuperci umplute

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...