Briose cu cascaval Sofia si chimen

Briosele cu cascaval Sofia si chimen sunt aromate, moi, ti se topesc in gura. Sunt gustari rapide si sanatoase, perfecte ca si aperitive pentru petrecere. Se prepara rapid si usor.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr cascaval Sofia
  • 200 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte chimen
  • 1 plic praf copt

Mod de preparare

Batem ouale cu lapte si uleiul. Adaugam faina si praful de copt apoi incorporam in compozitie jumatate din semintele de chimen.
Ungem formele cu putin ulei si apoi le umplem pe trei sferturi. Presaram chimenul ramas deasupra. Mie mi-au iesit doar sase fiindca am facut jumatate de compozitie, daca respectati cantitatile de mai sus vor iesi 12 briose.
Dam la cuptor la foc iute in primele 10 minute apoi dam focul mediu si le lasam pana se rumenesc.


Briosele cu cascaval Sofia si chimen se servesc calde sau reci la micul dejun, alaturi de un pahar cu lapte cald

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...