Briose italiene condimentate

Pentru a prepara aceasta reteta de briose italiene condimentate sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, sare, lapte, unt, ou, rosii, cas de capra, bicarbonat, condimente italiene.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1½  cana faina
  • 2 lingurite zahar
  • 1½  lingurita amestec de condimente italiene
  • 1 lingurita amestec de condimente
  • ½ lingurita sare
  • ½ cana lapte
  • 1 lingurita mica (de cafea) bicarbonat de sodiu alimentar
  • ¼ cana unt topit
  • 1 ou
  • ½ rosii uscate
  • taiate marunt
  • 50 g cas de capra taiat marunt

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 200 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Se amesteca faina, zaharul, sarea si bicarbonatul.

Laptele se amesteca cu untul, rosiile uscate, oul si, apoi, se adauga faina. La urma, se pune casul de capra.

Aluatul se pune in forme (doar ¾ din forme!) si se da la cuptor 10-12 minute.


Pot fi servite dupa ce s-au racit.

Alte retete recomandate:

Pulpe de pui la cuptor

Ciuperci umplute

Mancare de urzici

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...