Cascaval de casa

Cascavalul de casa este varianta ideala a cascavalului pe care-l gasim in comert si pe care putem sa-l dam fara nicio problema copiilor.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame branza proaspata de vaci
  • 500 ml lapte
  • 75 g branza de oi
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare.

Mod de preparare

Am pus branza in laptele fierband, apoi la scurs. Dupa ce s-a scurs bine-bine, am amestecat-o cu branza de oi, cu bicarbonatul si sare. Am amestecat bine sa nu ramana cocoloase. Am pus untul in ceaun la topit si apoi am adaugat amestecul de branzeturi. Amestecand mereu, se obtine o pasta omogena care se intinde. Am pus-o apoi intr-o caserola tapetata cu folie alimentara. Dupa ce s-a racit s-a taiat foarte bine.


Cascavalul de casa merge de minune la micul dejun, alaturi de un ou fiert, o salatra de rosii sau chiar in sandviciuri.

Reteta de cascaval de casa a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Andreea-Rodica, dupa un concept de Mireloasa.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Galuste cu prune

Reteta facuta de la Moku tare bune au fost http://www.bucataras.ro/retete/galuste-cu-prune-64040.html Am dus si la...

Galuste cu prune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca