Clatite cu chimen

Clatitele cu chimen este un aperitiv delicios cu umplutura de branza si cascaval. Pentru inceput am pregatit clatitele; am amestecat faina cu ouale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 250 g de faina
  • 4 oua
  • 1 lingura rasa de chimen
  • lapte cat cuprinde
  • sare
  • putin ulei;
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza proaspata
  • 5 linguri smantana
  • 160 g de cascaval ( o rotita mica )
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legaturica de marar
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Clatitele cu chimen este un aperitiv delicios cu umplutura de branza si cascaval. Pentru inceput am pregatit clatitele; am amestecat faina cu ouale, sare si chimen, am turnat lapte cat a fost nevoie, astfel incat sa rezulte o compozitie asemanatoare smantanii.

Am pus tigaia pe foc cu un strop de ulei si am inceput sa le coc.

Dupa ce le-am terminat, am facut umplutura asa: am amestecat branza cu smantana, cu usturoiul pisat si mararul tocat marunt, am pus sare si piper si am omogenizat.

Pe fiecare clatita in parte am pus din umplutura 1-2 linguri, am ras cascaval pe razatoarea mare, am impaturit si am rulat.


Clatitele cu chimen se servesc cu smantana deasupra. Sunt foarte fragede si gustoase!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker

Astfel de sandwich-uri pot fi preparate fie la cuptor, în tigaie sau în sandwich maker ca în cazul de...

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca