Cosulete cu cascaval

Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si sarea in masina de paine,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:500 de grame de faina
  • 25 grame de drojdie proaspata
  • 75 grame de unt cu 80% grasime
  • 300 ml de lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • Umplutura: 100 de grame de branza proaspata de vaci
  • 150 de grame de cascaval ras
  • 50 de grame de unt moale
  • Finisat: ou batut sau galbenus

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si sarea in masina de paine, se toarna amestecul lichid si se pune la framantat.

Aluatul elastic si deloc lipicios, se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa o jumatate de ora sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curent.

Intre timp, se prepara umplutura, amestecand cascavalul ras cu branza de vaci si untul moale.

Se unge planul de lucru cu o pelicula de ulei si se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ jumatate de centimetru.

Se aseaza umplutura pe foaie.

Incepand dinspre latura mai scurta, se ruleaza aluatul.

Ruloul se lasa sa se odihneasca maximum 5 minute, apoi se ia din nou la framantat cu sucitorul, intinzandu-l intr-o foaie dreptunghiulara de dimensiunile precedentei.

Se ruleaza foaia din nou, de data aceasta pe latura lunga.

Cu o foarfeca, se cresteaza ruloul destul de profund, dar fara a-l desprinde complet, la distanta de un centimetru de la margine, apoi se face o crestatura indentica la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura se desprinde complet bucata crestata de rulou.

Se obtine o bucata de aluat impartita in trei, iar treimile exterioare se trag inspre afara, obtinand forma de cosulet cu toarta.

Cosuletele se aseaza in tava captusita cu hartie de copt.

Se lasa sa creasca intr-un loc ferit de curent inca aproximativ un sfert de ora, apoi se ung cu galbenus.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru douazeci si cinci de minute.


Reteta Cosulete cu cascaval a fost propusa de lauralaurentiu

Alte retete: Merdenele cu branza; Gomboti cu branza

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii