Se amesteca drojdia uscata cu faina, apoi se adauga margarina la temperatura camerei, oul, branza si cascavalul dati pe razatoarea mica. Se amesteca b
Se amesteca drojdia uscata cu faina, apoi se adauga margarina la temperatura camerei, oul, branza si cascavalul dati pe razatoarea mica. Se amesteca bine pana aluatul se poate lucra cu usurinta, se formeaza o bila si se lasa jumatate de ora sa se odihneasca.
Se imparte in trei, din prima foaie se fac covrigi, din a doua- cornulete, iar din a treia-pe un vas mic de yena se pune folie de aluminiu, se unge cu margarina si se taie aluatul sub forma de grisine cu care se modeleaza cosul. Din ce mai ramane, se fac grisine.
Se pun formele in tava, se pensuleaza cu ou batut si e presara chimen/susan/mac/cascaval-dupa preferinta.
Sunt foarte potrivite pentru un aperitiv ori o gustare.
Alte retete recomandate:
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti