Crochete cu branza feta

Se coc cartofii. Se scot, se lasa sa se raceasca putin, apoi se decojesc si se paseaza intr-un bol. Se adauga ceapa verde, feta, galbenusul de ou, ma

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700g cartofi
  • 6 cepe verzi
  • taiate fin
  • 200g feta
  • sfaramata
  • 1 galbenus de ou
  • 1 ou intreg batut
  • 2 linguri marar taiat fin
  • 200g pesmet
  • 50g faina simpla
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se coc cartofii.

Se scot, se lasa sa se raceasca putin, apoi se decojesc si se paseaza intr-un bol.

Se adauga ceapa verde, feta, galbenusul de ou, mararul, un varf de sare si piper dupa gust.

Se acopera si se dau la rece o ora.

Se prajeste pesmetul intr-o tigaie de teflon uscata pana cand este,nu maroniu.

Odata racit se asaza pesmetul, oul batut si faina in boluri separate.

Cu mainile date cu faina se fac din compozitia de cartofi 20 de turtite de 5 cm diametru si 2 cm grosime.

Se toarna 1 cm de ulei intr-o cratita mare de teflon si se da flacara la mediu.

Se dau crochetele prin faina, ou si pesmet si se prajesc timp de 3 minute intorcandu-se la jumatatea timpului.
Se servesc cu felii de lamaie si fire de marar.

Alte retete cu branza

Pasca cu branza

Placinta dobrogeana

Prajitura cu branza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca