Placinta cu amestec de branza si verdeturi

Placinta cu amestec de branza si verdeturi este un meniu consistent de primavara cand avem marar nou, cozi de ceapa si branza iute.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta din comert
  • 1 kg de branza dulce
  • 300 grame de branza de putina (iute)
  • cateva legaturi de marar
  • un snop bun de foi de ceapa verde
  • 4 oua
  • cateva linguri de pesmet sau gris
  • 2-3 linguri de faina
  • 400 grame smantana sau iaurt gras
  • un pahar mic de ulei
  • un ou intreg pt uns
  • un pachet de praf de copt

Mod de preparare

Placinta cu amestec de branza si verdeturi este un meniu consistent, gustos si usor de facut, traditional pt primavara cand avem atat marar nou si cozi de ceapa dar si branza iute de putina.

Se amesteca branza dulce cu branza iute si se faramiteaza bine.Se adauga mararul si foile de ceapa tocate maruntel. Se amesteca apoi pesmetul, faina, ouale intregi batute bine, praful de copt stins in lamaie, uleiul si smantana sau iaurtul.Foile de placinta se rup bucatele, in afara de 2-3 care se vor pune la fundul tavii pe hartia de copt si se amesteca cu compozitia de branza.Se capitoneaza o tava cu hartie de copt, se pun foile de placinta retinute unse intre ele cu putin ulei, iar deasupra se adauga compozitia de branza.Se niveleaza si se unge cu oul batut. Se da la copt la foc potrivit pt maximum o ora si jumatate.


Placinta cu amestec de branza si verdeturi se serveste rece ca aperitiv, la mic dejun, ca pachet la servici, etc.

Sursa acestei retete este blogul culinar Forumul Prieteniei.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cremeş (cremşnit)

Nu ştiu care variantă este mai corectă,am văzut că se folosesc ambele. In weekendul care tocmai s-a încheiat,nu am...

Cremeş (cremşnit)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca