Saratele cu smintina si cascaval

Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina, se pune pe planseta si se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. faina de patiserie
  • 250 gr. margarina
  • 300 gr. untura
  • 5 linguri de smantina
  • o lingura sare fina
  • 20 gr. drojdie
  • 200 gr. cascaval ras pe razatoarea mica
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 ml apa
  • 50 ml lapte pt. drojdie. Pentru presarat deasupra aluatului gata intins: unul sau doua galbenusuri de ou batute
  • o lingura cafea filtru
  • chimen
  • 100 gr. cascaval ras

Mod de preparare

Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina, se pune pe planseta si se adauga restul ingredientelor fara a le framinta, inclusiv cele 200 gr. de cascaval ras, mai putin apa. Cand a crescut drojdia, se face un cuib in faina si se toarna drojdia dospita, se framinta bine aluatul pina se desprinde de pe mina, daca nu se leaga, se adauga apa la temperatura camerei (bucatariei). Dupa ce s-a framintat bine, se face aluatul sul din care se taie bucati pentru intins. Foaia se intinde pe planseta cam de 3 mm grosime. Daca se fac sub forma de covrigei(cu forma de covrigei), aluatul intins va fi mai mare, iar daca se fac sub forma de betisoare aluatul se intinde sub forma de dreptughi, latimea fiind egala cu lungimea betisoarelor. Inainte de a le taia sau decupa aluatul se unge cu galbenus batut cu cafeaua filtru fara zahar si deasupra se presara chimen sau cascaval dupa gust dupa care se decupeaza formele dorite. Este foarte gustos daca in aluat se pune o lingura-doua de chimen macinat fin (se gaseste in comert), iar deasupra se pune cascavalul ras.
Saratelele sub forma de betisoare se pot servi asezate in pahare drepte, in asa fel ca 1/2 sa fie afara din pahar

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos