Tarta cu branza feta, ceapa si masline

Incinge cuptorul la treapta IV-V (180-200C). Incinge untul intr-o cratita, apoi adauga ceapa. Presara sare, piper si caleste ceapa cam 10 minute, la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt 25g
  • 2 cepe rosii mari
  • taiate solzisori
  • zahar brun 10g
  • otet balsamic 10ml
  • faina 30g (pentru pudrat)
  • aluat foitaj congelat 450g
  • branza Feta taiata cubulete 100g
  • masline negre tocate 175g
  • ulei de masline extravirgin 20ml
  • frunze de busuioc tocate 50g (pentru decor)
  • 1 salata verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Incinge cuptorul la treapta IV-V (180-200C). Incinge untul intr-o cratita, apoi adauga ceapa. Presara sare, piper si caleste ceapa cam 10 minute, la foc mic, pana se inmoaie. Adauga zaharul si otetul balsamic si mai las-o inca 5 minute sa se caramelizeze. Las-o la racit. Intinde foaia de aluat intr-o tava dreptunghiulara pe care ai tapetat-o cu faina. Adauga ceapa calita, branza Feta si maslinele.Toarna si uleiul de masline. Las-o la cuptor 15-20 minute, pana aluatul devine auriu si crocant. Presara frunzele de busuioc.


Serveste cu salata verde.

Alte retete recomandate:

Tocana

de ciuperci

Tocanita

de pui cu cartofi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...