Telemea Braziliana Raw Vegana

Telemea Braziliana Raw Vegana este delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta va trebuie doar nuci, pastile probiotice si apa.

Timp pregatire
24 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 2 cani nuci braziliene inmuiate timp de 2 h sau chiar uscate
  • * 3 cani de apa sau cat cere compozitia
  • * 2-3 pastile probiotice

Mod de preparare

Pasul 1: Se blenduiesc vijelios in blender ingredientele de mai sus, pana devin ca un nectar gros.

Pasul 2: Totul se rastoarna intr-o punga speciala de strecurat si se lasa la scurs sau incepeti sa strangeti bine punga si scoateti cat de mult lichid posibil. Puneti punga cu branza intr-o sita emailata si adaugati o greutate peste ea. Se va lasa la fermentat timp de 8-10 h.

Laptele ramas se va amesteca cu cafea din cereale/cacao, indulcitor natural, vanilie si la frigider cu el. Se bea fara rasuflare dupa ce s-a racit fiindca este teribil.

Pasul 3: Dupa ce s-au scurs cele 8-10 h, incercati sa mai scoateti cat de mult lichid puteti din branza, pana are consistenta unei branze proaspete. Se transfera intr-un bol, se amesteca cu sare (dupa gust) si 2 linguri drojdie inactiva. Se aseaza branzica intr-un bol rotund tapetat cu hartie cerata, se preseaza bine in asa fel incat sa fie acoperite toate laturile si se acopera cu un capac. Se lasa la frigider timp de 2 h pentru a se intari. Odata intarita, se poate taia in felii precum telemeaua. Se pastreaza foarte bine in frigider timp de 2-3 zile intr-un bol de sticla.

* Eu am folosit Ultimate Flora Critical Care care este un mix de probiotice. Probioticele vegane se gasesc mai rar, insa se pot comanda online din alte tari. V-am dat un link mai sus, insa puteti cauta pe Google si alte magazine care ofera acest produs. Sau mai puteti folosi orice fel de probiotice obisnuite gen Lactobacilus Acidofilus, Bifidobacterium bifindum, Lactobacilus Rhamnosus, etc.


Telemea Braziliana Raw Vegana se serveste ca aperitiv.
Sursa acestei retete este site-ul Ligiapop.com

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Un tort ciocolatos si fara coacere. Reteta este furata....hihihi....de la...

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca