Vita de vie cu labane este o reteta foarte populara in tarile mediteraneene. Labane este un produs lactat specific tarilor din zona marii mediteraneene si in orientul mijlociu. Pentru reteta aceasta aveti nevoie si de foi de vita de vie murate.
Se cumpara o cutie/borcan cu frunze de vita murate in sare si se pun in apa la desarat schimband apa.
Se stopesc cu zeama de lamaie si se lasa la scurs.
Daca aveti frunze tinere tocmai culese, le fierbeti in apa cu sare pana se inmoaie putin(5-7 minute) .Le stropiti cu zeama de lamaie.
Aveti nevoie de acelasi numar de frunze de vita de vie cate bilute de labane aveti, frunza si biluta.
Labane-le se face cu o seara inainte: iaurtul cel mai acru, la cererea publicului, de 7% grasime de data asta ,se pune la scurs intr-un tifon-minim 8 ore, nu mai mult de 20 de ore. Din pasta rezultata se modeleaza cu mainile umede bilute.
Se intind foile de vita de vie, se aseaza cate o biluta de labane in mijloc, se impacheteaza dand forma de biluta, daca e nevoie se prind cu scobitori.
Se servesc simple sau stropite cu iaurt gras sau smantana.
Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti