Cuburi marmorate de rosii si ricotta

Cuburile aperitiv cu rosii si ricotta sunt in primul rand aspectuoase, ca abia astepti sa iei o bucata sa vezi cum e. Apoi vine gustul ca o completare. Un aperitiv deloc greu de preparat, deosebit si delicios!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru preparatul pe baza de rosii:
  • - 3 oua
  • 90 g faina
  • 1 cutie sos de rosii
  • nu bulion
  • dar se pot folosi si rosii proaspete
  • curatate de pielita si seminte si pasirate
  • 1 catel de usturoi
  • 1-2 lingurite ulei de masline
  • busuioc (sau 1 foaie de dafin)
  • un pumn de masline verzi (sau negre)
  • fara samburi
  • sare
  • piper
  • eventual
  • un pic de ardei iute
  •  
  • Pentru preparatul pe baza de ricotta:
  • 1 ou
  • 250 g ricotta
  • 20 g faina
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180°C. Se pune uleiul intr-o craticioara, se amesteca sosul de rosii cu catelul de usturoi tocat marunt si busuiocul, se potriveste de sare si piper si se lasa la foc domol cam 10 minute. Se adauga maslinele curatate si tocate si se lasa la racit.

Intre timp se bat ouale, se adauga faina. Apoi se adauga amestecul de rosii. Trebuie sa se obtina o compozitie omogena (eventual se mai potriveste de sare si piper). Se pregateste preparatul pe baza de ricotta. Se bate ricotta cu mixerul, se adauga oul, faina, sarea piperul si oregano.

Se vor obtine aceste doua compozitii: Intr-o tava de aragaz, nu prea mare, unsa si tapetata, se toarna mai intai compozitia cu rosii si masline, apoi, cu ajutorul unei lingurite, compozitia de ricotta si oregano. Cu ajutorul unei furculite se niveleaza cele doua compozitii in tava si se fac arabescuri ca la chec, dar fara sa se amestece prea mult.

Dupa aproximativ 25 de minute la cuptor, se lasa sa se raceasca complet apoi se taie cubulete cu un cutit ascutit si cu lama subtire.

Reteta Cuburi marmorate de rosii si ricotta a fost adaugata de Bolognese di Cluj pe forum.culinar


Serviti cuburile marmorate cu rosii si ricotta ca aperitiv. Este perfect la petreceri, are un aspect deosebit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800

Si am ajuns si la reteta cu nr.800! Incet dar sigur! Pentru acest numar de retete am pregatit un tort in care sa simt mai...

Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca