Bărcuţe din cartofi cu legume coapte la cuptor

Bărcuţele din cartofi cu legume coapte la cuptor este o mancare de post delicioasa si consistenta ce poate fi servita ca si aperitiv. Taiem cartofii spalati bine.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -6 cartofi cat mai mari si lungi
  • 4 morcovi
  • 2 bucati ceapa mare
  • 2 bucati patrunjel radacina
  • 2 bucati pastarnac
  • o telina mai mare
  • 4 mere
  • cateva linguri de ulei
  • un castronel de nuci
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • chimen
  • sare si cimbru
  • sfecla rosie coapta
  • lamaie
  • cateva masline
  • un cubulet de margarina

Mod de preparare

Bărcuţele din cartofi cu legume coapte la cuptor este o mancare de post delicioasa si consistenta ce poate fi servita ca si aperitiv. Taiem cartofii spalati bine, fara sa ii curatam de coaja, pe lung si scobim o portiune asa incat sa arate ca o barcuta.Ii punem la copt ori pe gratarul cu apa pe aragaz sau in cuptor.
Radacinoasele: morcovii, telina , patrunjeii si pastarnacii, inclusiv bucatele de cartofi scobite le taiem cubulete marisoare aproximativ egale.Ceapa si merele curatate le taiem cam in 8 parti egale. Peste aceste legume pudram piper, boia dulce, cimbru si sare si amestam cu putin ulei si le punem la copt fara apa intr-un vas ceramic (o oala de sarmale) la foc mare.Legumele trebuie sa se coaca, nu sa se soteze. Alaturi in cuptor se pune si sfecla rosie la copt. Pana se fac legumele sfaram nuca cat mai marunta si intr-o tigaie punem un cubulet de margarina la topit.Turnam pesmetul si nuca si prajim usor invartind mereu, fara sa rumenim.Cand sunt gata legumele turnam peste ele nuca cu pesmetul si potrivim de sare si piper. Sfecla rosie cand s-a copt o curatam si o radem pe razatoarea mare.Facem o salata cu ulei si zeama de lamaie.Adaugam chimen-ul fiert in prealabil in salata de sfecla.
Umplem barcutele din cartofi coapte in coaja lor cu legume si le consumam cu salata de sfecla rosie si masline.


Bărcuţele din cartofi cu legume coapte la cuptor se consuma caldute sau reci.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii