Ti se intampla sa te apuce o pofta nebuna de cartofi prajiti? Dar esti la dieta ?? Nu e o tragedie daca iti faci pofta o data! Dar nu manca prea des cartofi prajiti, fiindca sunt foarte nesanatosi! Ideea este sa gasesti alternative. Ca aceasta: chipsuri din cartofi dulci, coapte in cuptor! Iata o reteta foarte simpla de chipsuri de cartofi dulci. Cand te apuci sa faci chipsuri din cartofi dulci, e necesar sa ai doua ore libere la dispozitie, fiindca coacerea cartofilor in cuptor necesita timp. Dar, la final, nu vei regreta!
Preincalzeste cuptorul la 120 de grade Celsius. Imbraca o tava cu hartie de copt. Spala cartofii dulci si taie-i rondele cat poti de subtire (fara sa-i cureti de coaja) – feliile prea groase nu se vor coace in interior si nu vor deveni crocante. Pune cartofii intr-un bol si adauga peste ei uleiul de masline si sarea, boia dulce, piper alb si amesteca bine. Intinde feliile de cartofi, intr-un singur strat, pe tava si pune-o in cuptor pentru doua ore. Dupa o ora, intoarce feliile de cartofi pe partea cealalta. Scoate chipsurile din cuptor – unele dintre ele s-ar putea sa fie moi in centru, dar e important sa lasi aceste chipsuri din cartofi dulci sa se raceasca cel putin zece minute ca sa devina tari si crocante.