Painici cu masline

Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda. Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se pune maiaua.Se amesteca cu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 cub de drojdie proaspata(25 grame)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri iaurt
  • 220 ml apa
  • masline negre si verzi taiate rondele
  • 1 lingura ulei masline si un galbenus pentru uns

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda. Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se pune maiaua.Se amesteca cu un pic de faina maiaua si se lasa 5 minute la dospit. Dupa ce s-a dospit se pune sarea,uleiul de masline,iaurtul si cate putin din apa calda(nu fierbinte).Se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza tot,apoi se trece la framantatul cu mana.Cine are robot sau masina de facut paine poate framanta aluatul acolo. Daca se lipeste se mai adauga un pic de faina(nu mai mult de 50 grame).

Aluatul se imparte in 10 sau 11 parti egale. Se fac bilute rotunde si se pun in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.Se lasa la dospit 1 ora, ferit de curentii de aer (eu am pus tava in cuptor). Dupa ce s-au dospit se intind cu sucitorul bilutele si se pun maslinele taiate.Se aduna marginile ca la o bocceluta si se lipesc prin presare. Se pun in tava cu marginile lipite in jos. Se ung cu un galbenus de ou frecat cu 1 lingura de ulei de masline. Se cresteaza painicile cu 2 linii cu un cutit zimtat.

Se mai lasa 20 minute, apoi se baga la cuporul incins la 180 grade. Le scoatem cand s-au rumenit si le acoperim cu un servet sa se inmoaie putin crusta.


Se servesc atat calde cat si reci.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa